La setmana amb menys defuncions per Covid de 2021 a l’Hospital de Mataró.  Foto: R.Gallofré
La setmana amb menys defuncions per Covid de 2021 a l’Hospital de Mataró. Foto: R.Gallofré

La setmana amb menys defuncions per Covid de 2021 a l’Hospital de Mataró

Segueix davallant el nombre de pacients ingressats però l’UCI encara no allibera llits durant la darrera setmana

L’Hospital de Mataró ha tingut la darrera setmana la xifra més baixa de defuncions des que va començar aquest 2021. És la dada més rellevant del resum estadístic que fa públic setmanalment el Consorci Sanitari del Maresme sobre la situació del centre hospitalari i l’afectació de la pandèmia. Han mort 6 persones, la quarta part que les informades la setmana passada quan van ser 24.

Poc a poc, les diferents variables van a la baixa després de superar el pic assistencial. L’alta mortalitat era l’indicador més ressenyat just fa una setmana però amb les 6 defuncions dels darrers set dies baixa de forma més que significativa aquesta estadística. Amb anterioritat al nombre de defuncions ja fa tres setmanes que van a la baixa el nombre total d’hospitalitzats als dos centres hospitalaris que gestiona el Consorci i amb les dades d’avui aquesta tendència es manté.

Un total de 45 pacients estan ingressats per Covid-19, que es reparteixen en 43 a l’Hospital de Mataró i només 2 a l’Hospital de Sant Jaume i Santa Magdalena que en els propers dies podria deixar de ser utilitzat com espai d’ingrés de pacients del virus. És un total de 24 pacients menys que fa una setmana i respecte divendres la baixada és de 12 llits de planta menys ocupats.

La torna és l’UCI, que no es vol buidar

El contrapunt de la tendència, la variable hospitalària que més s’està resistint a baixar és l’ocupació de llits d’UCI. Es mantenen a l’Hospital de Mataró els mateixos 16 pacients a la UCI que el Consorci informava divendres (1 menys que dimarts passat) pel que la pressió assistencial a les unitats de cures intensives segueix sense remetre i es manté, de fet, com l’indicador més preocupant davant una eventual pujada de les dades epidemiològiques. 

Mataró, segons el portal Dades Covid, marca avui un risc de rebrot de 370 punts amb tendència a la baixa però l’Rt és de 0,91, i puja.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive