A l’UCI de l’Hospital de Mataró li costa molt buidar-se. Foto: CSdM
A l’UCI de l’Hospital de Mataró li costa molt buidar-se. Foto: CSdM

130 defuncions per Covid aquest 2021 a l’Hospital de Mataró

Segueix la davallada d’ingressos però el nombre de defuncions es manté alt: 24 la darrera setmana

Que la Covid-19 és un virus amb una alta mortalitat ho sap tothom a aquestes alçades i després d’onze mesos de pandèmia però l’informe setmanal de defuncions a l’Hospital de Mataró n’és un recordatori dolorós. Des de l’inici d’aquest any s’han registrat 130 morts a causa del virus. 24 persones han perdut la vida la darrera setmana.

En un moment en què epidemiològicament el pic de la tercera onada ja és pretèrit i el nombre d'ingressos hospitalaris va a la baixa, les dades que ofereix el Consorci Sanitari del Maresme reforcen tres tendències que les darreres setmanes estan quedant clares.

Baixen els ingressos

Se segueixen buidant les plantes de l’Hospital de Mataró de pacients de Covid-19. A 16 de febrer hi ha 69 pacients ingressats en total que es reparteixen en 54 a l’Hospital i 15 al centre sociosanitari de Sant Jaume i Santa Magdalena. Cal recordar que una setmana enrere eren 136 els ingressats totals, pel que s’ha baixat a menys de la meitat.

La pressió a la UCI segueix sent alta

Si el descens en el nombre de llits de planta és sostingut, les dues Unitats de Cures Intensives segueixen obertes oi amb alta ocupació. A dia d’avui hi hja 17 dels llits per a crítics ocupats per pacients Covid, un menys que la setmana passada. Aquí el pic encara no baixa.

Mortalitat altíssima

De l’informe setmanal d’aquesta setmana ofert per l’Hospital, la dada de defuncions és la més corprenedora perquè és la segona més alta del 2021 amb 24 defuncions. Només la darrera setmana de gener, amb 33, n’hi va haver més. La Covid, doncs, ja s’ha endut la vida de 130 persones al centre sanitari de referència del Maresme en menys de 50 dies del que portem d’any.

Arxivat a:

Comentaris (1)

nivell eficiencia hospital Fa 2 mesos
no s'hauria de fer una comparativa dels morts en aquest hospital en comparació a altres hospitals i als habitants que abarca? pot ser és molt fort aquesta quantitat de morts en en un mes i escaig que porten d'any per un simple hospital comarcal que abarca una ciutat mitjana a petita i 4 pobles dels entorns. a veure si els del Capgròs pensen un dia en fer un article o estudi de comparativa ja que estan tot el dia amb la cifra de morts i infectats doncs que facin la seva feina complerta.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive