Eleccions al Parlament de Catalunya 2024. Foto: R.Gallofré
Eleccions al Parlament de Catalunya 2024. Foto: R.Gallofré

Sant tornem-hi a votar: diumenge d’eleccions europees

89.677 mataronins tenen dret a vot en les quartes eleccions en un any després de les municipals, generals i autonòmiques

Sant tornem-hi a votar. Aquest diumenge torna a ser jornada electoral i ja serà la quarta en un any. Després de les municipals, les generals i les autonòmiques ara toquen les eleccions al Parlament Europeu. Fins a 89.677 ciutadans i ciutadanes de Mataró hi tenen dret a vot.

 • .Podran votar en els 34 col·legis electorals repartits per tota la ciutat que compten amb 128 meses. 
 • L’Ajuntament i Creu Roja posen a disposició de la ciutadania un servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda.
 • L’Espai Mataró Connecta disposarà d’un espai de seguiment de la jornada electoral.

De les 89.677 persones empadronades a la ciutat de Mataró que poden votar aquest diumenge  89.368 són de nacionalitat espanyola i 309 comunitaris. La particularitat de les eleccions europees és que poden votar els residents a l’Estat espanyol que siguin ciutadans d’un altre país de la Unió Europea.

Per saber on han d’anar a votar els ciutadans poden consultar la targeta censal que han rebut al seu domicili via correu tradicional, o també consultar el web municipal aquí, on posant el DNI i el carrer de residència es pot saber en quin col·legi electoral s’ha de votar; a través de Whatsapp i Telegram al número 667 402 600; al  Xatbot de l’Ajuntament i a qualsevol oficina d’atenció ciutadana.

Eleccions al Parlament de Catalunya 2024. Foto: R.Gallofré
Eleccions al Parlament de Catalunya 2024. Foto: R.Gallofré


Les normes de sempre

Els 34 col·legis electorals, amb les seves 128 meses, estan repartits per tota la ciutat i l’horari de votació és de 9 a 20 h, de forma ininterrompuda. Els col·legis i les meses són les mateixes de les darreres eleccions al Parlament de Catalunya del 12 de maig. L’Ajuntament i Aigües de Mataró repartiran als membres de les meses ampolles reciclables perquè les puguin omplir amb aigua de l’aixeta sempre que ho necessitin durant la jornada electoral.

 • Durant tota la jornada electoral hi haurà un dispositiu conjunt de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra per garantir la seguretat als col·legis electorals.
 • L’Espai Mataró Connecta, a la plaça de la Muralla 21, serà l’espai físic on la ciutadania que vulgui podrà seguir la jornada electoral. 

Servei d’acompanyament

L’Ajuntament, a través de Creu Roja, ofereix servei d’acompanyament per a persones amb mobilitat reduïda que vulguin anar a votar. Aquest servei es realitza en ambulància o transport adaptat i és totalment gratuït. Per demanar-ho cal trucar al 010 (extensió 2121) abans del divendres 7 de juny, a les 15 h.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive