Les proves PCR no enganyen: puja el risc de rebrot
Les proves PCR no enganyen: puja el risc de rebrot

El risc de rebrot de Mataró s’enfila abans del pont

L’índex de risc de rebrot s’acosta als 300 punts i la velocitat de propagació es torna a accelerar

És una cadència coneguda de les darreres setmanes i compartida entre Mataró i bona part de l’àrea metropolitana. El risc de rebrot, l’índex de referència per avaluar com avança la Covid-19 alterna pujades i baixades prou pronunciades i tan sols una setmana després de marcar el punt més baix dels darrers dos mesos ara s’ha tornat a enfilar.

El risc de rebrot és més del doble que una setmana enrere

Mataró iniciarà demà el pont del Pilar (dilluns és festiu) amb la corba altra cop ascendent, el risc de rebrot molt alt i velocitat de propagació accentuada. Amb les darreres dades facilitades pel portal específic del Departament de Salut, la capital del Maresme té el risc de rebrot de 280,51 punts, més del doble del de 6 dies enrere. 

També s’ha disparat en els darrers dies la velocitat de propagació del virus. Aquest paràmetre (conegut de forma abreviada com a Rt) és el que analitza quantes persones són contagiades per cada cas de Covid-19 positiu i es considera que la el virs creix per sobre d’1. Amb l’acumulat entre el 28 de setembre i el 4 d’octubre, aquest Rt és de l’1,39. Altre cop el doble que just la setmana anterior (del 21 al 27 de setembre) quan havia baixat fins al 0.73.

S’han detectat en el decurs de la darrera setmana un total de 132 positius per Covid veritifcats per test PCR. Són el 4,72% del total de proves efectuades, més de 3.000. 

Una incidència alta i latent

L’altre paràmetre que avalua l’estat de la pandèmia és la incidència acumulada de diagnosticats els últims 14 dies per cada 100.000 habitants que en aquest cas registra una dada, 201.93, que segueix situat Mataró a la franja alta respecte la resta de municipis catalans. 

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive