Mataró dobla la velocitat de contagi en menys en pocs dies
Mataró dobla la velocitat de contagi en menys en pocs dies

El risc de rebrot és molt alt a Mataró

L’índex de risc puja als nivells de març amb 120 casos confirmats en una setmana: la xifra d'ingressats és de 16

El risc de rebrot de Covid-19 a Mataró s’ha disparat els darrers dies, arribant a nivells que no s’assolien des de les primeres setmanes de la pandèmia, entre finals de març i inicis d’abril. Si a inici de mes la ciutat havia aconseguit baixar a nivells moderats de risc, les últimes dades són preocupants i el risc de rebrot segons el Departament de Salut de la Generalitat és molt alt a Mataró. Al mapa de risc som en zona vermella.

Hi ha preocupació per una tendència a l’alça que Mataró comparteix amb bona part de l’àrea metropolitana i altres parts de Catalunya. El mapa segons índexs de risc està cada cop més tenyit de vermell. Les dades de la darrera setmana són de 119 casos confirmats per PCR i un índex de rebrot que se situa en el 217,8 quan 7 dies enrere era de 119,35. És un índex que per sobre de 100 indica risc alt de rebrot. 

Més casos, més PCR positives i mitjana d'edat més baixa

En aquest període ha pujat el percentatge de PCR positives (8,51 de cada 100) i ha baixat la mitjana d’edat de les persones que donen positiu, que se situa en 42,32 anys. 1 de cada 10 casos confirmats a Mataró de Covid-19 mitjançant PCR s’han donat la darrera setmana. Cal anar fins a finals de març per estar en unes xifres de tendència tant a l’alça de la incidència del virus. L'únic que segueix sota control (sobretot en comparació amb les setmanes àlgides de la crisi sanitària) és el nombre d'ingressos hospitalaris que se situa en 16 persones, 3 d'elles a la UCI. 

Més de 100.000 PCR positius

Catalunya registra 1.776 casos nous de coronavirus confirmats per PCR i el total s'eleva a 100.646, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total és de 122.335 casos (1.788‬ més) amb totes les proves. Segons les dades de la Generalitat, 12.954 persones han mort des de l'inici de la pandèmia, però cap en les últimes hores. El risc de rebrot, des de mitjan juliol a la zona vermella, se situa en 180,13, per damunt de la setmana passada, quan era de 159,95 (del 7 al 13 d'agost). La velocitat de propagació augmenta lleugerament fins a 1,12 i segueix per damunt d'1. Hi ha 672 pacients ingressats, 15 més que en el balanç anterior, i 134 a l'UCI, dos més.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive