L'Rt de Mataró es descontrola de cop: 1,41
L'Rt de Mataró es descontrola de cop: 1,41

Mataró es manté en alt risc de rebrot per Covid-19

En l’última setmana hi ha hagut 61 casos diagnosticats per PCR a Mataró, l’epidèmia es manté en creixement

El risc de rebrot de la pandèmia de Covid-19 a Mataró segueix sent alt, tot i que les dades semblen estabilitzar-se. Aquesta és la principal conclusió de les dades de la darrera setmana a la ciutat: en els últims 7 dies s’ha reportat 61 casos diagnosticats amb PCR, si el termini s’amplia als darrers 14 dies la xifra puja fins als 104 casos.

La situació es manté en paràmetres de control

Mataró no està en dades vermelles però en l’escala semafòrica que il·lustra el risc de rebrot la capital del Maresme i bona part dels municipis veïns estan en taronja fosc. La incidència de diagnosticats per cada 100.000 habitants és de 80,30 i això fa que la taxa de reproducció de l’epidèmia ponderada setmanalment sigui d’1,33. Es considera que l’epidèmia està en fase de creixement quan aquest darrer índex és superior a 1. Mataró, doncs, està en zona d’alt risc de rebrot.

Aquestes dades venen a confirmar la cautela i els recordatoris de les normes de prevenció que a nivell general i també concretament local s’han anat repetint les darreres setmanes. Dies enrere l’Ajuntament ja va aplicar noves restriccions a l'espai públic per evitar la transmissió de la malaltia. 

Coronavirus l'Hospital de Mataró durant l'epidèmia del Covid 19. Foto  R.Gallofré 10

L'Hospital de Mataró durant l'epidèmia del Covid 19. Foto R.Gallofré

A nivell hospitalari, situació controlada

Aquests índexs mataronins s’han de considerar dins el total de 145 casos diagnosticats la setmana passada a nivell del Maresme. Tot i que la tendència és a l’alça, la bona notícia és que de moment la situació sembla controlada des del punt de vista d’assistència sanitària. Segons el Consorci Sanitari del Maresme, a l’Hospital de Mataró hi ha actualment 7 ingressats per coronavirus, dos d’ells a l’UCI. La xifra ha disminuït en dos persones respecte set dies enrere.

Els casos segueixen pujant a Catalunya

Catalunya suma 1.230 nous casos de covid-19 confirmats per PCR i en registra un total de 81.003, segons l'últim balanç del Departament de Salut. La xifra total s'eleva a 100.668 (1.243 més) amb totes les proves. Les funeràries han reportat sis noves defuncions i en total són 12.751 persones les que han mort des de l'inici de la pandèmia, segons les dades de Salut. El risc de rebrot és de 159,13, lleugerament més baix que en el balanç anterior (161,9), però continua sent molt elevat -el llindar de risc alt se situa en 100-. Pel que fa a la velocitat de propagació, és d'1,02 (1,06 en les dades anteriors). Per PCR, Barcelona i l'àrea metropolitana sumen 963 nous positius i la regió de Lleida, 131. Hi ha 603 pacients ingressats, 105 a les UCI.

La Regió metropolitana nord es posa en vermell

El Vallès empeny la regió al 'color vermell'

Per la seva banda, a la regió metropolitana nord -on s'inclou Mataró i el Maresme-  s'han registrat un total de 17.964 casos confirmats per PCR des de l'inici de l'epidèmia, 274 més que en l'últim balanç; 21.781 amb totes les proves. Han mort 2.910 persones des de l'inici de la pandèmia, dues defuncions reportades en les últimes hores. El risc de rebrot tendeix a créixer i es troba en un nivell elevat, de 138,71. La velocitat de propagació del virus és d'1,34 i la taxa de confirmats per PCR en els darrers set dies per 100.000 habitants és de 61,85.

 

Arxivat a:

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive