El 2023 es tanca amb més teletreball, sobretot a Catalunyae. Foto: Designed by pch.vector / Freepik
El 2023 es tanca amb més teletreball, sobretot a Catalunyae. Foto: Designed by pch.vector / Freepik

Recomanacions per fer teletreball de manera eficient

El coronavirus ha empès a una gran quantitat d'empreses a que els seus treballadors connectin i treballin des de casa. Aquestes són algunes recomanacions bàsiques.

El coronavirus ha impulsat un concepte que segurament molts treballadors han pensat més d'una vegada i moltes empreses s'han resistit a implantar: el teletreball. Dit d'una altra manera, treballar des de casa. Davant les restriccions que s'estan establint a tot el país degut a la pandèmia de Covid-19, i que a Mataró ha afectat de múltiples maneres, cal seguir una sèrie de recomanacions per poder executar el teletreball de manera eficient i no caure ni en la poca productivitat ni tampoc en l'absorció total i absoluta a la feina. Aquestes són alguns dels consells que cal seguir en els propers dies que calgui treballar des de casa.

Delimitar un espai de treball

És important delimitar un espai de treball on s'estarà fent la feina que pertoca, i no acabar en qualsevol zona comuna i habitual de la casa. La temptació de fer servir el portàtil en algun lloc del menjador o de la taula de la cuina és evident, però cal marcar una zona sense soroll, ben il·luminada i ben equipada com a espai de treball per diferenciar així aquesta estança de les demés.

Higiene personal i pijama fora

Una altra de les temptacions que podem tenir a l'hora de treballar des de casa és posar-nos davant de l'ordinador amb el mateix pijama amb el qual hem dormit tota la nit. Cal adoptar hàbits com els que tindríem per anar a treballar, i això passa per dutxar-se i vestir-se. Es recomana, això sí, que sigui roba còmode com pot ser un xandall. Però l'hàbit de passar per aigua i canviar-se la roba ajuda a entendre que no estem a casa de diumenge.

Delimitar un horari de feina

Treballar des de casa té, entre els seus perills, el fet de no trencar entre els horaris de feina i els de descans. Per això és important que us marqueu uns horaris fixes en els quals estareu treballant. Naturalment, amb les seves pauses com si estiguessiu al vostre lloc de feina. Però cal ser estricte en l'hora de començar, l'hora de parar per dinar i l'hora per seguir per evitar que al final la feina es vagi diluïnt en el temps: això només provocarà menys rendiment i la realització de tasques més dispersa del que pertoca.

Fer servir aplicacions de comunicació i organització

El teletreball no permet el contacte directe amb els nostres companys de departament com quan estem cara a cara en una oficina, però això no ha de ser impediment per poder comunicar-vos de manera directa i  ràpida. Hi ha moltes aplicacions que permeten comunicar i organitzar tasques. Algunes com Slack, Trello o Jira tenen aquestes funcions, tot i que us podeu adaptar a la que més us convingui.

Repartir les tasques amb els més menuts

L'obligació de teletreballar durant aquesta pandèmia del coronavirus està, en part, provocada pel tancament d'escoles que fa que molts infants hagin d'estar a casa. Si compartiu habitatge, el més important és que us repartiu les tasques i l'entreteniment dels més menuts, intentant crear franges en les que un pugui treballar tranquil i despreocupat i després fer relleu amb l'altra persona. 

 

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive