L’Ajuntament de Mataró ha passat a fase d’alerta el Pla Bàsic d’Emergències Municipal i ha aprovat un decret amb noves mesures orientades a prevenir l'expansió del coronavirus. A partir d'aquest divendres i durant un període de 15 dies, s’acorda tancar al públic els equipaments de titularitat municipal d’àmbit cívic, cultural, educatiu, esportiu i altres de caràcter no essencial. Això se suma al tancament dels centres educatius, anunciat per la Generalitat, durant el mateix període; i a les mesures preventives anunciades ahir dijous per part de l'Ajuntament

Aquest nou decret comporta que durant les properes dues setmanes estaran clausurats tots els centres cívics, casals municipals de la gent gran, museus, sales d’exposicions, biblioteques, escoles bressol municipals, Institut Municipal Miquel Biada, Escola d’Adults de Can Noè, Piscina Municipal, Centre Esportiu El Sorrall, poliesportius municipals, camps de futbol, etc. L’Oficina d’Atenció Ciutadana Centre (La Riera, 48, a l'edifici de l'Ajuntament) serà l’única oberta i atendrà exclusivament amb cita prèvia.

Recomanacions per combatre l'epidèmia de coronavirus

Des del consistori també s'insta la ciutadania, empreses i entitats privades a complir les recomanacions i ordres dictades per la Generalitat de Catalunya de cara a fer front a l'epidèmia del coronavirus. Es demana a totes les empreses que adoptin les mesures que siguin necessàries per prevenir i protegir les persones usuàries i treballadores.

A més, s'ajornen tots els esdeveniments de pública concurrència, es reforça el servei de teleassistència per a les persones grans i/o amb dependència, i es limita l'afluència de públic a les dependències municipals. També es garanteix el servei de menjador als col·lectius de risc que habitualment utilitzen els menjadors socials i de gent gran, i es reforcen la neteja dels equipaments municipals i la desinfecció del transport públic.