recollida selectiva porta a porta a les urbanitzacions
Notícies relacionades
recollida selectiva porta a porta a les urbanitzacions

El porta a porta fa pujar la recollida selectiva fins al 80% a les urbanitzacions de Mataró

Aquest és el balanç de les primeres setmanes de funcionament del servei de recollida selectiva, que s'aplica a un miler de llars de vuit urbanitzacions de Mataró

Quan han passat dos mesos de la implementació de la recollida selectiva porta a porta a les urbanitzacions de Mataró, és hora de fer balanç. Segons dades de l'Ajuntament, a les urbanitzacinos ja es recull selectivament el 79% dels residus que s'hi generen

El nou servei, que es va iniciar el 30 d’octubre a totes les urbanitzacions ubicades fora del nucli urbà, amb l'objectiu de millorar la recollida selectiva i pujar el rati de reciclatge i també combatre els abocaments incontrolats  al voltant dels contenidors que hi havia fins ara.

Amb dades fins al 2 de desembre, els veïns i veïnes de les urbanitzacions ja recullen selectivament el 79 % dels seus residus. La majoria, pràcticament un 40%, és orgànica, seguida dels envasos (12,77%), vidre (11,78%), paper i cartró (7,31%) i petites restes vegetals (7,31%). El 21% que falta és la fracció resta. 

El servei porta a porta es presta a un miler de llars a les urbanitzacions de Vallveric, Can Quirze, La Fornenca, Can Marquès, La Cornisa, Can Serra, Les Sureres i Can Vilardell, totes elles ubicades fora del nucli urbà. Més del 70 % dels domicilis participen activament en el nou sistema de recollida: han recollit els cubells i bosses lliurats per l’Ajuntament i fan ús del servei.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive