Un dels camions que faran la recollida porta a porta a les urbanitzacions de Mataró. Foto: V. B.
Notícies relacionades
Un dels camions que faran la recollida porta a porta a les urbanitzacions de Mataró. Foto: V. B.

La recollida porta a porta arriba a les urbanitzacions de Mataró: així funciona

A partir del 30 d'octubre s'aplica aquest nou model de recollida de residus a les 8 urbanitzacions mataronines, de cara a millorar la selectiva i evitar abocaments incontrolats

La recollida de residus a les vuit urbanitzacions fora del nucli urbà de Mataró es farà porta a porta a partir del diumenge, 30 d'agost. A partir de llavors, els residents hauran de deixar a la porta de casa la fracció que toqui aquell dia en concret, i a l'endemà un camió de Mataró Neta ho recollirà. 

L'Ajuntament de Mataró ha presentat aquest dimarts, dia 25, el nou model de gestió dels residus, que té un doble objectiu: millorar el percentatge de recollida selectiva i evitar els abocaments incontrolats que es produeixen en aquestes urbanitzacions, de la mà tant dels seus residents com, sobretot, de veïns d'altres municipis que hi acudeixen a llançar les seves escombraries. "Hi ha gent que s'ha acostumat a no fer bé les coses" ha dit el regidor de Sostenibilitat Xesco Gomar.

El servei de porta a porta ja funciona des de fa anys a municipis petits del Maresme, com ara Argentona, i per primer cop arriba a la capital, tot i que ho fa en les zones menys densament poblades. Les urbanitzacions afectades són Can Quirze, La Fornenca, Vallveric, Can Serra, Can Vilardell, Les Sureres, Can Marquès i la Cornisa. 

Calendari de la recollida porta a porta a les urbanitzacions

Calendari de la recollida porta a porta a les urbanitzacions

Per lliurar els residus, els veïns han d'utilitzar uns cubells i bosses homologats que son facilitats per l'Ajuntament (fins ara s'han fet reunions informatives a totes les urbanitzacions). Els dilluns es podrà treure el vidre i la resta, els dimarts les petites restes vegetals, els dimecres l'orgànica i els envasos, els divendres l'orgànica i el paper cartró, i el diumenge l'orgànica i els envasos (dijous i dissabte no hi ha recollida). La web municipal ofereix tota la informació als veïns afectats. 

Des del consistori s'assenyala que durant els primers mesos del porta a porta es farà un seguiment del servei per tal d’evitar i resoldre qualsevol dificultat que pugui sorgir. En aquest sentit, Gomar no ha descartat que s'implementin canvis si es considera que les peticions dels veïns poden millorar el sistema. A banda, els residents poden fer ús de la nova App MataróNeta Connecta, on disposen d'un espai privat on poden demanar material quan se'ls acabi, demanar el material de recollida per la fracció vegetal, o enviar possibles incidències, entre d'altres.

WhatsApp Image 2022 10 25 at 14.05.29

Contenidors que s'han lliurat als veïns

Amb aquest nou sistema l'Ajuntament espera seguir millorant les xifres de recollida selectiva, que han augmentat un 1,5% des de la implementació de la selectiva mòbil al centre de la ciutat i el porta a porta comercial. Entre el casc antic i les urbanitzacions se sumen 7.000 mataronins i mataronines als que s'aplica un sistema específica de recollida de residus. Això suposa, també, que Mataró hagi deixat d'enviar 2 tones a l'any de brossa no seleccionada a la planta de tractament de residus del Maresme. 

 

Comentaris (7)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive