La petició l'ha fet una jutge de Mataró
La petició l'ha fet una jutge de Mataró

Reclamen un jutjat especial per ocupacions a Mataró

L’Ajuntament demana a la justícia que habiliti el mecanisme especial “com ja va fer amb les preferents”

Un jutjat nou, especial i especialitzat per tractar el tema de les ocupacions de pisos i tots els delictes que se’n deriven. És el que demana l’Ajuntament de Mataró. De moment ho ha fet només en públic però en les properes setmanes ho farà oficialment al Consell General del Poder Judicial. Per l’Ajuntament cal que la justícia entengui la magnitud del problema i mogui fitxa. “Demanem que es creï el jutjat especial com ja es va fer amb les preferents fa anys”, explica el primer tinent d’alcalde i responsable de seguretat Juan Carlos Jerez.

“És evident que fa falta un canvi amb l’estratègia de la justícia envers les ocupacions”, argumenta el regidor que critica que “no pot ser que els casos s’acumulin i es comptin per centenars a sobre la taula”. El que demanarà l’Ajuntament és que sigui el propi poder judicial el que habiliti un jutjat especial dedicat als delictes d’usurpació. I branden l’exemple de l’estafa de les participacions preferents, una dècada enrere, quan la concentració de casos a la capital del Maresme va desencadenar la creació d’aquest jutjat. 

Els jutjats especials acostumen a habilitar-se de forma temporal davant la magnitud d’una tipologia específica de delicte en la que s’especialitzen. A més de mesura de xoc envers aquests casos també allibera de feina la resta de jutjats on s’acumulen, en el cas de Mataró, nombrosos casos d’ocupacions que es tracten en la seva ,majoria per la via civil. 

Col·laboració amb el Col·legi d’Advocats

L’Ajuntament té previst signar un conveni amb el Col·legi d’Advocats de la ciutat per facilitar més serveis a les comunitats de veïns i propietaris davant la problemàtica de les ocupacions. “Els visitem i sabem com pateixen. Volem que se sentin acompanyats i que es puguin personar en els processos judicials oberts”, explica Jerez que reclama que es tingui en compte “la incidència i la importància del problema per no seguir-lo tractant com si no passés res”.

Comentaris (8)

joan Fa 8 mesos
y Si Bote empieza a hacer la casa por el suelo y no por el tejado. Ha de pedir a su jefe Sanchez que haga antes una ley antiocupa, para que gastarse dinero en juzgados antiocupas si luego lo van a tumbar igualmente. Este señor que tenemos de alcalde demuestra su pésimo nivel y consciencia. personas tan limitadas asi no pueden dirigir una ciudad. cualquier niño la dirige mejor y tiene mas sentido comun y garra para pelear por su ciudad
Mataroni Fa 8 mesos
Esto es empeza por el final. Antes hay que evitar que lo hagan, que okupen, no dedicar recursos al final, cuando ya han delinquido y un propietario ha tenido (y tiene y tendrá) problemas por culpa de los okupadores.
Khalid Fa 8 mesos
El que cal és un macrojutjat per polítics, polícies corruptes i mitjans subvancionats que fan d'altaveu.
Anonim Fa 8 mesos
Si no canvia la llei per molts jutjats que posin és un refregit. Falta una llei que el qui entri ilegalment a un pis o local se'l tregui al moment. Pero clar als governs els interesa que no es tregui als ocupas perque sino a on els posarien? I aixi passen la pilota als propietaris de pisos i locals, o us penseu que són tontos el probl3ma el passen als demes i ells a viure i a cobrar. Bote en vers de jutjats demana que els del teu partit que son els que de moment manen canviin la llei
La porta giratòria Fa 8 mesos
Com sigui el mateix jutge, el mateix que acyualment col.labora molt estretament amb les màfies deixant-los lliures al cap de 2 hores, aquest hauria de ser ja a la presó..
rius Fa 8 mesos
A veure si el partir del senyor Bote continua protegint ocupes aleshores no fem si posem jutges especials, solament son actes de cara a la galeria però el senyor Bote ho sap ben bé. Que parli d'una vegada amb el seu cap a Madrid i que deixi de protegir als ocupes i delinquents en general, no s'enganyi Sr Bote ni tampoc vulgui enganyar als mataronins que no son ximples.
Gracies però Fa 8 mesos
Cal una llei antiokupació. Això si que descarregaria de feina els Jutjats. Mentre els partits d'esquerres treguin lleis que afavoreixen la okupació, només cal veure la propera llei antidesnonaments, on es preveu que haver okupat abans del 1 de juny dóna drets per quedar-s'hi. A més si no es té en compte l'esmena del PSC també es `preveu protegir les okupacions mafioses.
Joan Coromines Fa 8 mesos
Podem posar mes jutges i mes policies que si la llei no canvia no solucionarem res.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive