Un jutge de Mataró ha cancel·lat el deute
Un jutge de Mataró ha cancel·lat el deute

Reclamen un jutjat especial per ocupacions a Mataró

L’Ajuntament demana a la justícia que habiliti el mecanisme especial “com ja va fer amb les preferents”

Un jutjat nou, especial i especialitzat per tractar el tema de les ocupacions de pisos i tots els delictes que se’n deriven. És el que demana l’Ajuntament de Mataró. De moment ho ha fet només en públic però en les properes setmanes ho farà oficialment al Consell General del Poder Judicial. Per l’Ajuntament cal que la justícia entengui la magnitud del problema i mogui fitxa. “Demanem que es creï el jutjat especial com ja es va fer amb les preferents fa anys”, explica el primer tinent d’alcalde i responsable de seguretat Juan Carlos Jerez.

“És evident que fa falta un canvi amb l’estratègia de la justícia envers les ocupacions”, argumenta el regidor que critica que “no pot ser que els casos s’acumulin i es comptin per centenars a sobre la taula”. El que demanarà l’Ajuntament és que sigui el propi poder judicial el que habiliti un jutjat especial dedicat als delictes d’usurpació. I branden l’exemple de l’estafa de les participacions preferents, una dècada enrere, quan la concentració de casos a la capital del Maresme va desencadenar la creació d’aquest jutjat. 

Els jutjats especials acostumen a habilitar-se de forma temporal davant la magnitud d’una tipologia específica de delicte en la que s’especialitzen. A més de mesura de xoc envers aquests casos també allibera de feina la resta de jutjats on s’acumulen, en el cas de Mataró, nombrosos casos d’ocupacions que es tracten en la seva ,majoria per la via civil. 

Col·laboració amb el Col·legi d’Advocats

L’Ajuntament té previst signar un conveni amb el Col·legi d’Advocats de la ciutat per facilitar més serveis a les comunitats de veïns i propietaris davant la problemàtica de les ocupacions. “Els visitem i sabem com pateixen. Volem que se sentin acompanyats i que es puguin personar en els processos judicials oberts”, explica Jerez que reclama que es tingui en compte “la incidència i la importància del problema per no seguir-lo tractant com si no passés res”.

Comentaris (10)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive