Reclamen altre cop millorar el finançament dels ajuntaments
Reclamen altre cop millorar el finançament dels ajuntaments

Capgròs.com - ACN

Mataró i els ajuntaments metropolitans, en "situació crítica" per manca d'ingressos

Els municipis de l'Arc Metropolità demanen que es reformi el finançament local després que la reforma de la plusvàlua els hagi disminuït encara més els ingressos

Mataró i els municipis de l’Arc Metropolità, que s'han integrat enguany en una associació, han demanat que es reformi el finançament local perquè els municipis comptin amb els recursos suficients per fer front a les necessitats de la ciutadania. Les arques municipals estan infrafinançades, tal i com assenyalen des de fa anys els ajuntaments, quelcom que s'ha vist agreujat pels canvis en l'impost de la plusvàlua, que encara han reduit més els ingressos municipals. 

L'Associació va reunir-se ahir dimecres, dia 23, a Terrassa, on van aprovar una resolució que recorda que el finançament municipal és una assignatura pendent des de fa dècades, quelcom que ha empitjorat amb la reforma de l'impost de la plusvàlua, que ha comportat un notable descens d'ingressos als consistoris. Els Ajuntaments "s'alimenten" financerament sobretot de l'IBI i de l'IAE, a banda de la plusvàlua, i sovint no tenen prou recursos per fer front a les necessitats socials, en especial els municipis de l'arc metropolità com Mataró, Sabadell, Terrassa o Granollers, entre d'altres, amb un percentatge important de poblacio empobrida i vulnerable. 

365b689f fe3d 4ee4 b018 176efd05afcf

Reunió de l'Associació de municipis de l'arc metropolità

L'impost de la plusvàlua grava els beneficis obtinguts per la venda o recepció d'un immoble en forma d'herència o donació, revaloritzant el terreny en el que es troba, i és una de les principals fonts d'ingressos dels municipis. Aquesta, però, s'ha vist reduïda arran de la reforma que va entrar en vigor l'any 2021, que ha aplicat canvis en els càlculs de l'impost. 

"Els municipis històricament hem hagut d’assumir molt més del que ens tocaria, sense tenir les competències ni els recursos. Ho hem fet per responsabilitat, perquè calia donar resposta als nostres veïns i veïnes. Ara estem en un moment crític”, va afirmar la presidenta de l’Arc i alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés. El vicepresident i alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, va afegir que "hem de donar resposta diàriament a innumerables situacions que potser no ens correspondrien però que ens arriben com a administració més propera i hem de comptar amb recursos per oferir solucions ".

Comentaris (8)

jep Fa 3 dies
dejar de gastaros el dinero de la gente en tonterias y en tantas paguitas y seguro que no os falta el dinero que teneis mucha cara mendigando
joaquim Fa 6 dies
poster que ens o plantegem això de anar a perdre el temps per a votar
El país que no es fa valer és perquè no val Fa 7 dies
Si hi hagués una normativa com la d'Andorra no tindríem els problemes que tenim. Allà cobren fortes taxes per la tramitació dels permisos de residencia i les seves renovacions. A ningú que hi vulgui viure li surt de franc. A més qui hi va a viure sense un contracte laboral els exigeixen una fiança de 50.000€ i ha de demostrar que té un habitatge propi o de lloguer.
Esther Fa 7 dies
Que comencin per racionalitzar la despesa; treure les pagues eternes dels que no treballen ni en tenen ganes, que no llencin els diners que no son seus en coses inútils i que es rebaixin el sou, no se'l guanyen. Els importa una m..... el ciutadà honrat que treballa i paga. Prefereixen raspallar a la xusma que poc a poc ens envaeix. Parásits!!
L'anella ciclista Fa 7 dies
Si els sobren diners per gastar-se amb nyaps com l'anella ciclista o amb agents de la policia local que no treballen, encara en tenen massa. I no parlem de l'anunciat Times Square, un despilfarro d'energia, ara que l'hem d'estalviar. I 8Tinents d'Alcalde, per suplir l'Alcalde quan no hi és o està de baixa, tot per tal que puguin cobrar més. Quins caradures!
Anònim Fa 9 dies
Doncs un curs de gestió de recursos no aniria malament, i destinar els diners a sanitat, investigació, educació i ajuda a persones que en un moment determinat es troben en una situació de vulnerabilitat per pèrdua de feina , no regalar cèntims a qui no ha futut pal al aigua i viuen d ajudes i paguetes tan si són de fora com d aquí, i de pas reduir els sous a tots els regidors i alcalde que pel que fan és una bicoca, per mi ja estarían suspesos de sou i feina
roberto rodrigo Fa 9 dies
Y en la foto todos partiendose la caja..... el problema no es pagar impuestos el problema es en lo que se lo gastan, en lo que lo despilfarran. Menos risas y mejor gestión pandilla de parasitos!!!!!
quina barra Fa 10 dies
allà hi és exactament el problema,en acollir tanta gent empobrida i vulnerable,que no hi han diners per tots senyors,que els recursos son limitats.És el que passa quan solament pensen en els seus vots que després buiden les arques municipals i no doneu el servei que cal al ciutadà que si paga impostos al contrari d'aquesta gent que acolliu que mai pagarà res. Ni ganes que en tenen ni cap interès en contribuir com fem tots els demès i ja lo d'adaptar-se ja no parlem.I els danys que fan.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive