Mataro posa en marxa el nou sistema de l'impost de plusvàlua
Mataro posa en marxa el nou sistema de l'impost de plusvàlua

Mataró posa en marxa el nou sistema de l'impost de plusvàlua

Les persones interessades poden obtenir el document de pagament a l’instant fent el tràmit per Internet i després d’entrar les dades sobre la transmissió de la propietat que els demana el sistema informàtic.

patrocini pous
 

L'Ajuntament de Mataró ha habilitat la seu electrònica a la web municipal per poder fer l'autoliquidació de la plusvàula, l'increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana que va haver-se de canviar a nivell estatal després d'una sentència del Tribunal Constitucional i al que tots els municipis s'han hagut d'adaptar de nou.

Amb el nou sistema d’autoliquidació se simplifica la gestió del tràmit: les persones interessades poden introduir personalment, o a través del seu gestor o assessor col·legiat, les dades que els demana el programa informàtic per conèixer en el moment quina és la quantia a liquidar i, si és el cas, descarregar el document per fer el pagament. Fins ara l’Ajuntament de Mataró només liquidava la plusvàlua pel sistema de declaració, que obliga als serveis municipals a comprovar la documentació aportada pel contribuent i fer posteriorment els càlculs per determinar la quantia i generar el document de pagament, procediment que pot durar mesos.

Diverses maneres de liquidar-ho

Sempre que es produeix un canvi de nom o titularitat d’un terreny de naturalesa urbana, ja sigui per venda de finques, donacions, herències i altres, cal presentar declaració o autoliquidació de la plusvàlua. Si el valor de la finca no s’ha incrementat respecte del valor d’adquisició no s’emetrà la liquidació perquè la transmissió no estarà subjecte a l’impost.

Quan s’introdueixen totes les dades necessàries, el sistema d’autoliquidació de la plusvàlua permet efectuar el doble càlcul de la quota i aplica automàticament aquella que resulta més favorable a la persona interessada, ja sigui pagar per l’increment del valor real (diferència entre el valor de transmissió i el valor d’adquisició acreditats documentalment) o pagar per l’increment del valor objectiu (multiplicant el valor cadastral del terreny de la finca en el moment de transmissió pels nous coeficients establerts pel Reial Decret Llei segons els anys de propietat). El sistema també permet fer estimacions del càlcul de la plusvàlua per preveure la quantia a pagar abans de procedir a l’autoliquidació.

Comentaris (1)

rapidos para lo que quieren Fa 1 mes
Que rapidos son para todo lo que sea cobrar impuestos incluso ilegales. pero que lentos para limpiar las calles, para vigilar las calles, para dar servicio al ciudadano que antes lo paga, para lo que les interesa a estos que nos mandan que solo estan para recaudar pero no para servir ni trabajar. en el bar los veras a casi todos o en la inauguracion o xerrada mas postureica. ese es el nivelll

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive