Un punt informatiu al Parc per fomentar els bons hàbits amb animals. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Un punt informatiu al Parc per fomentar els bons hàbits amb animals. Foto: R.Gallofré

Un punt informatiu al Parc per fomentar els bons hàbits amb animals

L’Oficina de Benestar Animal de l’Ajuntament de Mataró duu a terme una campanya informativa sobre tinença responsable

Fins a finals de maig, la guingueta de l’Espai Firal del Parc Central s’obrirà els dimarts al matí i els dijous a la tarda com a espai informatiu

Mataró és una ciutat on conviuen molts animals amb el dia a dia dels humans i, per tal de millorar els bons hàbits de relació i convivència així com per incidir en el concepte de tinença responsable d’aquests animals, l’Ajuntament ha mogut fitxa i habilita un punt informatiu. Serà al Parc des d’on l’Oficina de Benestar Animal desplegarà una campanya informativa especialment adreçada a aquella gent que té animals a casa. 

L’Oficina de Tinença Responsable i Benestar Animal (OTRIBA) inicia aquest dijous 23 de març una campanya informativa per donar a conèixer a la ciutadania els elements més destacats sobre la tinença responsable d’animals de companyia, així com de les colònies de gats urbans.

Aquesta campanya informativa es durà a terme a la guingueta situada a l’Espai Firal del Parc Central, que obrirà els dimarts al matí (de 8.30 a 13 h) i els dijous a la tarda (de 16 a 20 h) fins al 18 de maig; i els dissabtes 15 d’abril i 13 de maig (de 10 a 14 h). El personal de l’OTRIBA atendrà la ciutadania per tal de donar resposta als dubtes més freqüents relacionats amb la tinença d’animals:

 • Tinença responsable d’animals de companyia a les llars i al carrer
 • Àrees recreatives, espais de lliure circulació i platja per a gossos
 • Colònies de gats urbans
 • Cens d’animals: tràmit, documentació necessària i carnet virtual
 • Llicència de gossos potencialment perillosos (GPP): nous imports i com tramitar-la
 • Normativa: informació bàsica sobre la normativa actual i preguntes freqüents sobre el projecte de llei de Benestar Animal (en tramitació).

La normativa vigent en matèria d’animals


 

Espai per acollir-lo. Els propietaris d’animals han de disposar d’un espai amb ventilació, humitat, temperatura, llum i aixopluc adequats. Es calcula un espaí mínim de 20 m² per cada animal de més de 25 kg, llevat de centres veterinaris o refugis.

Treure a passeig. Els gossos s'han de treure a passejar com a mínim dos cops al dia, i no es poden deixar sols durant més de 12 hores. 

Molèsties veïnals. Des de les 9 de la nit fins a les 8 del matí està prohibit deixar en patis, terrasses, galeries i balcons aquells animals que amb els seus sons, crits o cants destorbin el descans del veïnat. En cas de conflicte degut a les molèsties d'una mascota, es pot acudir al servei de mediació municipal

Al cotxe. Els animals no poden estar més de 20 minuts a l’interior d’un vehicle estacionat 

Registre i cens. És obligatori registrar gossos, gats i fures al cens municipal i que l'animal tingui impantat un microxip, i se'ls ha de poder garantir atenció veterinària

Manca d'antecedents. La persona que adopti un animal en un centre d'acollida o a un establiment especialitzat ha de signar una declaració responsable conforme no ha estat sancionada per infraccions que impliquin maltractament o abandonament de l'animal en els darrers cinc anys.

Collars i corretges. Els gossos han d’anar sempre lligats en la via pública. Es prohibeix l’ús dels collars que funcionen provocant l'asfixia del gos; les corretges, fixes o flexibles, i les cadenes han de tenir una extensió d’entre 1,5 i 2 metres i es prohibeix l’ús de corretges extensibles per a gossos de més de 15 kg.

Orina i excrements. L’orina dels gossos s’haurà de diluir amb aigua per tal d’assegurar la salubritat de la via i espais públics i evitar la degradació del mobiliari urbà. En cap cas es permet l’ús per part dels particulars de productes com sofre o llegiu per repel·lir les miccions en les façanes dels edificis i a les voreres

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telèfon: 93 312 73 53
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive