El PSC vol una comissaria de Mossos a l’antic Menéndez y Pelayo
Notícies relacionades
El PSC vol una comissaria de Mossos a l’antic Menéndez y Pelayo

El PSC vol una comissaria de Mossos a l’antic Menéndez y Pelayo

David Bote assegura que oferiran al Departament d’Interior aquest solar en les negociacions per dotar la ciutat de més Mossos de forma fixa

El solar de l’antic Menéndez y Pelayo és l’escollit pel PSC de David Bote per oferir a la Generalitat per a una de les fites que prometen en matèria de seguretat: que Mataró tingui una segona comissaria dels Mossos d’Esquadra. Els socialistes veuen aquest solar, actualment un aparcament, com ideal “per la seva centralitat, per tenir-lo disponible, per estar catalogat d’equipament i per poder donar servei a molts barris de la ciutat”, segons ha explicat l’alcaldable.

  • La proposta d'una nova comissaria o d'altres tipus de dependències policials com unitats fixes és recurrent entre la majoria de partits
  • En el cas d'ERC, en el seu dia, la proposta era una comissaria conjunta entre Mossos i Policia Local. 

Ara és un solar amb usos temporals d’aparcament però fins l’agost passat l’espai l’ocupava l’edifici i el pati de l’antiga escola Menéndez y Pelayo. Arran de l’entrada d’un col·lectiu autogestionat capitanejat pel Sindicat de l’Habitatge que hi van instal·lar el projecte de La Teixidora, l’Ajuntament de Mataró en va accelerar l’enderroc que es va executar a l’agost. Llavors es deia que l’espai havia d’acollir en un futur “un equipament de ciutat”, sense concretar ni debatre. Ni usos ni data. Avui el PSC li ha posat nom i cognoms: una segona comissaria dels Mossos d’Esquadra.

David Bote ha restat importància al simbolisme de l’episodi de La Teixidora.”És un solar d’equipaments i prou, el que és rellevant és la seva ubicació”.

L'actual aparcament al solar de l'antic Meléndez y Pelayo

L'actual aparcament al solar de l'antiga escola

 

No és l’única opció

Precisament per la seva ubicació, els socialistes jutgen estratègic aquest solar situat entre els barris del Centre, Rocafonda i el Palau. Però el de l’antic Menéndez y Pelayo, ha explicat Bote, no és l’únic solar que podria acollir la nova comissaria. Primera serà negociar que se n’obri una segona amb el departament d’Interior de la Generalitat “perquè volem més Mossos, hi ha noves promocions i és necessària per poder-los destinar a Mataró”, ha dit Bote. Després concretar si serà aquest espai proposat pel PSC o un altre. Les altres opcions que hi ha sobre la taula, ha explicat, Bote, serien més perifèriques. 

Sense concretar calendari, es dona la casuística que el solar on el PSC vol que es faci la comissaria i que ara és un aparcament força destartalat després de l’enderroc de l’antic edifici serà arranjat i millorat, encara en funció de pàrquing a l’aire lliure, properament per l’Ajuntament. Si progressa la proposta de la comissaria, lògicament, les actuals places desapareixerien però Bote ha anticipat que “a nivell d’aparcament crearem noves zones d’aparcament en punts en desenvolupament de la ciutat, molts d’ells en park&ride”.

Arxivat a:

Comentaris (16)

Com es mou ara... Fa 4 mesos
i en quasi 4 anys no ha fet res, i ara ho voldria fer tot o diu que ho fara...soposso que fins les properes eleccions se li tornara a oblidar tot el que promet ara. Llastima que amb el PSC, bueno igual que amb junts ERC....tenen el vot captiu que els votaran facin el que facin mes per ideol.logia que per efectivitat...fins i tot amb cert aire masoquista de votar a qui et perjudica.
Kiko Fa 4 mesos
Queréis terreno? En la Ramón Berenguer (Cerdanyola) hay uno precioso, antes estaban los bomberos, aquí trabajo no les va a faltar.
Antonio Recio Fa 4 mesos
Que te vote Txapote, Bote.
Caracarton Fa 4 mesos
Propaganda electoral. Lo de visitar bares y hacerse fotos con abuelos ya no sirve?
Què? Fa 4 mesos
On estan la majoria de problemes? A Cerdanyola i a Rocafonda. Quin sentit té que poseu els mossos en una zona tan tranquila? Són més necessaris en llocs com la Plaça Onze de Setembre (Can Morros, ple de droga a totes hores), on fins i tot teniu locals municipals que podríeu adaptar i posar-hi policia de barri.
MariA Fa 4 mesos
Ya se está tardando en construir la 2 comisaría de Mossos, en la antigua escuela Menéndez Pelayo
Aneu a C ... Fa 4 mesos
Mientras estos partidos sigan importando tercer mundo... crean el problema y se presentan como la solución.
Brindis al Sol, i ho saps. Fa 4 mesos
Cap municipi en té dos. Posa a treballar el torn de nit del sindicat policial. Això és política. Vetlla perquè quan truquem no ens diguin: no hi ha unitat disponible. Fes que quan truquem no et culpin per trucar si t'han entrat a casa, com va passar ahir al c. Mèxic.
roberto rodrigo Fa 4 mesos
Puedes tener 1000 comisarías y 1000000 agentes pero si no tienes unas leyes q protejan a el ciudadano y pongan a buen recaudo a los malechores, las comisarías no servirán de nada y como ejemplo los bloques públicos al lado de los mossos dominados por mafias de la okupación y el narcotrafico. Cambien las leyes , pongan orden y dejensé de palabrería vacía de contenido. Amén!!!!
gior Fa 4 mesos
Bona ubicació, faltan aparcaments!!.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive