10 dies més de terrasses sense gent
10 dies més de terrasses sense gent

El PSC de Mataró demana ajudes directes i a fons perdut per a bars i restaurants

Els socialistes de Mataró reclamen a la Generalitat de manera urgent suport econòmic públic pel sector de l’hostaleria i la restauració

El PSC de Mataró ha demanat al govern de la Generalitat que ofereixi ajudes econòmiques directes i a fons perdut a bars i restaurants, que s'han vist obligats a tancar de cara a frenar la segona onada de la pandèmia de la Covid-19. Els socialistes no es mostren pas en contra de la decisió del tancament durant 15 dies d'aquests establiments, però recorden que té un gran impacte social i econòmic que cal revertir. 

En un comunicat, els socialistes apunten que a Mataró hi ha 1.675 assalariats i 777 autònoms que treballen al sector de la restauració i l’hostaleria, i que aquests últims representen un 9,86% del  total d’autònoms de la ciutat. "Estem, per tant, davant d’una decisió que afecta directament al mode de vida d’una part importantíssima de ciutadans i ciutadanes de Mataró i d’arreu de Catalunya", assenyalen. 

Per aquest motiu, el PSC considera que el tancament hauria d'haver anat acompanyat d'un paquet d'ajudes concretes per evitar que moltes famílies perdin la seva font d'ingressos. Suport econòmic directe i a fons perdut, que vagi més enllà del que s'ha anunciat fins ara. “Les ajudes anunciades fins ara són poc concretes i insuficients, el sector calcula una pèrdua de 780 milions d’euros i la Generalitat només parla de 40 milions que no sabem ni com ni quan”, afirma la mataronina Alícia Romero, diputada del PSC al Parlament. 

Els socialistes consideren que les ajudes han de ser a fons perdut i han d’anar directament vinculades al pagament del lloguer dels locals, al sou dels treballadors i a evitar el tancament massiu de negocis que es produirà en cas que no es prenguin mesures de manera immediata.

 

Arxivat a:

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive