Reobren els bars i restaurants, tant a l'interior com a les terrasses
Reobren els bars i restaurants, tant a l'interior com a les terrasses

Enquesta: què us sembla el tancament de bars i restaurants?

Us demanem la vostra opinió sobre la mesura presa per la Generalitat per combatre l'augment de contagis de Covid

Des de la passada mitjanit, bars i restaurants d'arreu de Catalunya han de tancar portes, durant com a mínim 15 dies. Així ho ha decretat la Generalitat, en el marc de les noves restriccions per lluitar contra l'avenç de la pandèmia de Covid-19. El Tribunal Superior de Justícia ha avalat aquest divendres el conjunt de mesures preses pel govern català. 

La decisió ve motivada per la greu situació sanitària que es viu al país, amb un risc de rebrot que no para de pujar (a Mataró, per exemple, ja se situa per sobre dels 600 punts). La pressió assistencial comença a ser, de nou, molt elevada a la majoria de centres sanitaris a causa de l'augment d'ingressos per casos de Covid-19.

Bars i restaurants seguiran tancats. Foto: R.Gallofré
L'ENQUESTA Què us sembla el tancament de bars i restaurants?

La mesura, però, no ha agradat gens al sector de la restauració. El Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme ha posat el crit al cel per la "manca de sensibilitat i previsió" del govern, sobretot per haver anunciat el tancament pràcticament d'un dia per l'altre. Els bars i restaurants es queixen de la falta d'ajudes i suport econòmic al sector, ja de per si molt tocat a causa dels efectes de la crisi econòmica derivada de la pandèmia. 

Davant d'aquesta situació, des de Capgros.com volem conèixer l'opinió dels nostres lectors sobre la mesura. Esteu d'acord amb el tancament de bars i restaurants? Us sembla una restricció necessària de cara a fer front a la pandèmia? Creieu que és insuficient? O que és injusta, ja que se centra en un sector molt tocat i ho fa en detriment d'altres? Voteu a l'enquesta!

Comentaris (13)

Saida Fa 3 anys
No entenc la mesura, per què fer tancar certs sectors, com bars i restaurants i estètiques. Quina diferència hi ha entre aquests i altres sectors? Al final, la responsabilitat és la individual, ja que està en la manera d'actuar de cadascú el poder reduïr contagis. La mascareta, la distància i la higiene si no es respecta, és igual el lloc (bar, estètica, tren, bus, casa de l'amic, del veí, etc).
DAVID Fa 3 anys
HE LLEGIT ARA MATEIG QUE ALS BARS I RESTAURANTS EL CONTAGI ES DEL 3%. AL AMBIT FAMILIAR ES DEL 40%. QUE S'HA DE TANCAR?
jordi Fa 3 anys
Me parece bien. Y yo prohibiría funar también en la calle y en cualquier sitio excepto en casa. He visto mucha gente que lo que hace es: estar en el bar tomando algo, sin mascarilla, claro. Cuando sale, enciende un cigarro y a pasear, sin mascarilla claro. Además va repartiendo el humo del tabaco junto a otros virus al quien se encuentra por la calle.
Enric R Estel Fa 3 anys
Soy de los que creo que las cosas se podrían hacer mejor , como mínimo más pensadas , estaría de acuerdo que se cierren las zonas interiores de los bares y restaurantes , pero dejar las terraza y que pongan mas mesas en la calle , guardando las distancias claro pero cerrarlos al 100% es en lo que no estoy de acuerdo , como tampoco estoy de acuerdo que la gente se mueva sin mascarilla o la misma mal puesta que es muy corriente y lo vemos cada día , está visto que no aprendimos lo suficiente
Patry Fa 3 anys
Injusto para los trabajadores en el ramo de la hosteleria
Ferrán García Fa 3 anys
No por se que sense avisa, am temps, manin y ordenen el tancament del negocis, cuan las empresas ya an fer la seba compra, un vendran Tot lu cumprat?, y el pergudici economic que els ir representa, qui els ir turnara? Sense cunta els moduls, lloguers, salaris y de mes gastos Alexis. !!! No iba a dret, feuru axi!!!
Josep M@ Fa 3 anys
La mida no és gens popular però honestament crec que és tindria que extendre a altres àmbits ara que encara que tard estem a temps de poder passar un Nadal acceptable, la gent ho vol tot per aquestes i altres mides s'han de prendre si o si o es que no veuen que ja hens han deixat més de 1 Milió de persones en tot el món, no ni ha prou per ser conscient del moment que ens toca viure?
jordi Fa 3 anys
Juvilat amb l'empatia nivell "0".
Esther Martí Fa 3 anys
Crec que hi ha molt rebombori amb el tancament de bars i restaurants, i poc es parla del tancament de estetiques o sales de bellesa que trobo incoherente perqué sempre han sigut llocs higienitzats, inclos abans del covid. https://www.instagram.com/p/CGaLINBq9tT/?igshid=opw1ig0yyook Esther Martí Guardo Europea EU-OSHA 2019
Pilar Fa 3 anys
Jo no crec que bars i restaurants en tinguin la culpa. Els llocs d'això nocturn, transport públic, trobades d'amics (Botellon) Això és el principal focus. No Terrasses ni Restaurants. SEMPRE PAGUEN JUSTUS PER PECADORS. I AIXÒ NO ÉS JUST.
Toni Fa 3 anys
Crec que tindríem que fer com a França..... Toc de queda un mínim de 30 dies

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive