El carrer Barcelona, amb els comerços tancats per les restriccions vigents. Foto: R. Gallofré
El carrer Barcelona, amb els comerços tancats per les restriccions vigents. Foto: R. Gallofré

Salut prorrogarà el gruix de les restriccions actuals

El departament de Salut demanarà que s'extenguin més enllà del 7 de febrer ja que "la situació de risc del sistema sanitari serà altíssima"

El Departament de Salut demanarà prorrogar "el gruix" de les restriccions més enllà del 7 de febrer, quan vencen les actuals, segons ha indicat el seu secretari general, Marc Ramentol. Salut preveu arribar al pic de les UCI en els propers dies, que amb més de 700 pacients ingressats, serà "molt superior" al de la segona. "La situació de risc del sistema sanitari serà altíssima", ha advertit Ramentol, que ha afegit la incògnita de l'impacte de la variant britànica. 

Salut preveu arribar en els propers dies al màxim de la pressió assistencial a les UCI, on actualment hi ha 730 pacients ingressats, segons les darreres dades. Ramentol ha fet notar que serà un pic "marcadament superior" al registrat en la segona onada, quan es va arribar als 594 pacients que necessitaven cures intensives a Catalunya. El secretari general de Salut ha subratllat que aquesta situació "compromet" l'activitat assistencial dels centres sanitaris. Actualment s'ha hagut de desprogramar entre un 20% i un 30% de l'activitat quirúrgica, percentatge que varia en funció de l'hospital i del territori.

Davant d'aquesta situació, i també sobre com pot impactar a Catalunya la transmissió comunitària de la variant britànica del coronavirus, Ramentol ha avançat que des de Salut no poden defensar un relaxament "rellevant" de les actuals mesures a partir del 7 de febrer. "El risc a què ens exposaríem seria altíssim", ha advertit. Aquesta setmana, el Govern comença l'avaluació de la situació epidemiològica i del sistema sanitari, així com d'altres factors, per decidir sobre les restriccions actuals davant de la pandèmia. Ramentol ha indicat que la variant britànica correspon al voltant del 9% de les mostres analitzades pels hospitals que s'encarreguen de fer-ne la seqüenciació genòmica.

Baixada "exasperadament lenta"

L'estabilització de la pressió assistencial que s'està produint a les UCI arriba uns dies més tard que s'assolís el pic de contagis de la tercera onada. Ramentol ha afirmat que, tot i que la tendència es manté descendent, la baixada del número de contagis és "exasperadament lenta". El coordinador de la unitat de la covid-19, Jacobo Mendioroz, ha apuntat que els agradaria que el descens fos "més ràpid" però ha reconegut que això "implicaria endurir mesures".

Arxivat a:

Comentaris (2)

Joan ramengol Fa 2 mesos
Els preocupa pero gasten diners i esforcos en llacets i tornar amb la seva matraca que ja sabem on ens ha portat. Mentrestant perdem en tos els ámbitos i inversions q no arriben per la inestabilidad.
Papa Emeritus Fa 2 mesos
Les preocupa la salut y no nos dejan ir a gimnasios, les preocupa la economia y obligan a cerrar, les preocupan las vidas y no son capaces de salvarlas...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive