Portes reforçades i reixes en escoles per evitar robatori...
Notícies relacionades
Portes reforçades i reixes en escoles per evitar robatori...

Redacció - ACN

Portes reforçades i reixes en escoles per evitar robatoris aquest estiu a Mataró

El consistori preveu invertir uns 200.000 euros en totes les actuacions previstes als centres educatius de la ciutat

L'Ajuntament de Mataró ha començat a instal·lar portes reforçades i reixes en els centres educatius de la ciutat. L'acció es duu a terme després d'un any en què s'han registrat diversos assalts en escoles de la localitat, d'on els lladres s'han endut tot tipus de material, sobretot d'electrònica com ordinadors i tauletes. La previsió del consistori és destinar a aquest reforç de la seguretat un total de 200.000 euros, dels quals ja se n'han executat uns 80.000. Entre les mesures dutes a terme a dia d'avui, també hi destaquen la instal·lació de sensors d'alarmes en cinc escoles. Tot i que es desconeix l'autoria dels fets, es valora la possibilitat que es tracti de bandes organitzades.

Els principals robatoris s'han registrat en centres com els instituts-escola Mar Mediterrània, al barri de Cerdanyola, i Àngela Bransuela, al barri de Rocafonda. Amb més de 60 centres educatius a la ciutat, el consistori ha analitzat la vintena d'escoles públiques i, un cop visitades, ha creat una memòria amb les accions necessàries i el pressupost que cal per reforçar-hi la seguretat.

Mesures de seguretat. Foto: ACN

Mesures de seguretat

Alarmes i altres mecanismes

"A l'escola Camí del Cros hem ampliat el servei d'alarmes, i al de Camí del Mig o al de Vista Alegre hi hem posat mecanismes perquè l'avís en cas d'intrusió sigui més àgil", explica Miquel Àngel Vedell, regidor d'Educació de Mataró. L'acció es duu a terme un cop acabades les classes i davant del període estival, on l'activitat es redueix al mínim al juliol i queda totalment aturada a l'agost.

Els assalts d'aquestes característics s'han registrat en altres localitats de l'entorn metropolità. Per aquest motiu, s'actua en la majoria de casos incrementant la vigilància amb efectius de la policia local o fins i tot la contractació de seguretat privada.

Tot i que en alguns casos s'ha posat sobre la taula que es tracti d'antics alumnes que coneixen on es desen els productes de més valor, guanya pes la teoria que es tracta de bandes organitzades. El consistori preveu que amb les accions dutes a terme es redueixi la intencionalitat dels lladres d'accedir a les instal·lacions, i que en cas de fer-ho tinguin menys marge de maniobra per buidar les dependències.

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Plens Fa 1 any
Però si els que haurien d'estar entre reixes ben reforçades son els lladres...el món al revès.
Robar el futur Fa 1 any
Robar a les escoles... Em punxen i no em surt sang. I sobretot a les de barris on més fan falta de lo deixades que estan i pel públic acullen. Per cert, en alguns medis parlen que venen del Marroc expressament pel material. Màfies que venen allà el material. L
flipada Fa 1 any
Carai la ciutat arruinada i cada dia invertint diners publics en seguretat per culpa dels mateixos de lladres de sempre que han permés entrar a la ciutat i que abans estavem tranquils. Lo més sensat seria fotre'ls fora i no gastar sempre tants diners per culpa d'aquesta xusma que no va enlloc i estalviem que els nostres familiars hagin de passar innecesariament por per sortir de casa

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive