Embarcació de Blaumar sortint al mar des del Port de Mataró. Foto: R.Gallofré
Notícies relacionades
Embarcació de Blaumar sortint al mar des del Port de Mataró. Foto: R.Gallofré

El Port de Mataró tindrà un centre d'activitats de turisme nàutic

L'equipament s'ubicarà al final del passeig elevat, a sota del nou mirador que s'hi està construint. L'objectiu és que tothom que no tingui embarcació també pugui gaudir del mar

El Port de Mataró comptarà amb un centre d'activitats de turisme nàutic. L'equipament s'ubicarà al final del passeig elevat, a sota del nou mirador que s'hi està construint. L'objectiu serà fomentar i diversificar l’oferta de turisme nàutic per tal que aquells que no tenen embarcacions també puguin gaudir del mar. Arran de la pandèmia hi ha hagut un increment important de demanda d’aquestes activitats, que al port mataroní ja són força àmplies i variades

Arran de la pandèmia ha augmentat la demanda d'aquest tipus d'activitats

El Port ha obert la convocatòria de concurs públic per a la construcció i explotació de l'edifici, que comptarà amb uns 250m2 i s'ubicarà sota l’espai del mirador final resultant de l’ampliació del passeig. El termini de la concessió serà de 15 anys, ampliables a 25. A més de l’oferta econòmica, el concurs valorarà altres aspectes com la generació de llocs de treballs, la inversió i qualitat de la proposta, la diversitat de les activitats ofertades, l’impacte sobre el medi ambient i la promoció i divulgació de la marca “Port de Mataró", entre d’altres punts.

Actualment el Port de Mataró ja compta amb diverses activitats nàutiques obertes a tota la població, com ara l'Escola de Vela, que realitza un important treball amb diversos col·lectius, entre ells estudiants de primària i secundària. També hi ha ofertes com el lloguer de motos aquàtiques, o activitats esportives com ara el Club de Rem o submarinisme amb l'SPAS, entre d'altres. La Festa al Port, que se celebra cada any a les portes de l'estiu, és una via per descobrir-les.

port nàutic

Vista del passeig i del nou mirador, sota el qual s'ubicarà l'equipament

L'objectiu serà ampliar les activitats nàutiques i acostar-les a la població

El nou centre d'activitats de turisme nàutic ha de servir per centralitzar totes aquestes iniciatives, ampliar-les i acostar-les molt més a la població. L'accés es farà a través del passeig enlairat, que s'està reformant actualment amb l'objectiu de crear un mirador a ponent al final del passeig superior. Aquesta instal·lació actualment rep la visita de 387.000 persones l’any, i el mirador millorarà encara més les vistes directes sobre el mar gràcies al disseny de la seva estructura, que compta amb una grada concèntrica a la part central.

El centre de turisme nàutic s'ubicarà sota el passeig elevat del Port

El centre de turisme nàutic s'ubicarà sota el passeig elevat del Port

A més del mirador, l’actuació també permetrà connectar els dos passejos del Port, el superior i l’inferior, situat a cota de molls; aprofitant el nou martell que es va fer l’any passat.. La comunicació entre ambdós passejos estarà habilitada per a persones amb mobilitat reduïda, mitjançant una rampa de pendent suau, d’un 6%, per la banda interior del port.

 

 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive