Vista aèria del Port de Mataró, on han descarregat la droga en narcollanxa. Foto: R. G.
Vista aèria del Port de Mataró, on han descarregat la droga en narcollanxa. Foto: R. G.

Les obres del nou mirador del Port comencen aquest setembre

El Consorci adjudica les obres d’ampliació i millora del passeig enlairat del braç per 435.000 euros

Aquest de 2022 està sent l’estiu del Port de Mataró. Entre d’altres realitats i recuperacions, però el port de la capital del Maresme està lluint activitat i vida com pràcticament mai abans en la primera temporada alta després de les seves obres integrals de reforma. Les millores, però, no acaben i just al setembre començaran les següents: el nou mirador al final del braç del port. Un nou espai que ha de permetre veure les millors postes de sol de la comarca.

El Consorci Port de Mataró ha adjudicat les obres d’ampliació i millora del passeig enlairat. Les obres han estat adjudicades a Etyser per un import total de 435.679,79 euros i es preveu que comencin a mitjans de setembre, un cop acabi la temporada estival, per tal de reduir al mínim les molèsties ocasionades.

Una de les actuacions principals d’aquest projecte és la creació d’un mirador a ponent al final del passeig superior, una instal·lació que actualment rep la visita de 387.000 persones l’any, on poden gaudir de les espectaculars vistes sobre el mar en el seu traçat pla d’un quilòmetre.

Aquest mirador, que s’ha projectat tenint en compte condicionants paisatgístics, millorarà encara més les vistes directes sobre el mar gràcies al disseny de la seva estructura, que compta amb una grada concèntrica a la part central que permetrà enlairar-se i servir de fita. També comptarà amb una barana el més permeable possible i es mantindrà l’eix del passeig lliure d’obstacles. Vol ser un nou atractiu per visitar el Port i gaudir del mar.

Les obres del nou mirador del Port comencen aquest setembre
Les obres del nou mirador del Port comencen aquest setembre

Connexió entre el passeig superior i inferior

A més del mirador, l’actuació també permetrà connectar els dos passejos del Port, el superior i l’inferior, situat a cota de molls; aprofitant el nou martell que es va fer l’any passat. La comunicació entre ambdós passejos estarà habilitada per a persones amb mobilitat reduïda, mitjançant una rampa de pendent suau, d’un 6%, per la banda interior del port. Per la banda exterior, el projecte contempla que el mirador s’allargui sobre l’espatller amb dos trams connectats amb escales.També es millorarà la superfície del passeig superior del dic d’abric, que després de 30 anys de servei necessita reparar el paviment i les juntes estructurals.

Actuacions a la zona comercial

El projecte adjudicat contempla una darrera actuació que afecta al passeig superior de la zona comercial. Aquí es reforçarà la barana, mitjançant la implantació d’un nou passamà situat a 110 cm de la rasant. A més, es desplaçarà cap a l’interior del passeig, per tal d’evitar l’escalabilitat i millorar la seguretat.També es millorarà la canaleta de recollida d’aigües de pluja al llarg del ràfec d’aquest passeig, la qual, fins ara, s’interrompia en els quatre miradors semicirculars existents.

Comentaris (7)

Jordi Fa 1 any
Una més del Bote,ara un mirador que ens costarà al final mig milió d'euros perquè pugui inaugurar-lo abans municipals i la gent gran passant gana,fret i calor
Que venguin entrades Fa 1 any
Que venguin entrades per anar a veure les postes de sol, i que dediquin la recaptació a pagar el nou mirador.
JAUME Fa 1 any
Aquestes iniciatives estan molt be pro amb sembla q estem en uns moments q si o si cal invertir amb ajudes a las families i persones necessitades q son moltissimes i no val dir q ja ho feu donç es totalment insuficient. Com ejemple hi han pares q no poden pagar el material escolar dels seus fills i ames els aliments costan un 15% mes i tantes coses mes. Aqui teniu l' autentic mirador, ja ni ha prou de malgastar amb els nostros impostos.
La Sagrada Família Fa 1 any
Les obres d'aquest port ja semblen les de la Sagrada Família, que no s'acaben mai.
Ciclistes, patinadors i patinets Fa 1 any
Al passeig del port està prohibit circular-hi en bicicleta, patinet, patins i tota classe d'estris i vehicles. Només cal anar-hi per veure com hi circulen lliurement. A la foto de l'article es veu un ciclista amb bicicleta de curses que ve de cara. On és la Policia Local de Mataró?
papito bragulat Fa 1 any
Un port que no s'hauria d'haver fet mai pel seu impacte mediambiental i per les queixalades que ha comportat, i comporta, per l'erari públic. Quants prohoms mataronins han xuclat i xuclen d'aquesta mamella.
JosepM@ Fa 1 any
Vinga a enterrar diners al port!!! amb les coses que hi ha per millorar a la ciutat

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive