Vista aèria del Port de Mataró, on han descarregat la droga en narcollanxa. Foto: R. G.
Vista aèria del Port de Mataró, on han descarregat la droga en narcollanxa. Foto: R. G.

Les obres del nou mirador del Port comencen aquest setembre

El Consorci adjudica les obres d’ampliació i millora del passeig enlairat del braç per 435.000 euros

Aquest de 2022 està sent l’estiu del Port de Mataró. Entre d’altres realitats i recuperacions, però el port de la capital del Maresme està lluint activitat i vida com pràcticament mai abans en la primera temporada alta després de les seves obres integrals de reforma. Les millores, però, no acaben i just al setembre començaran les següents: el nou mirador al final del braç del port. Un nou espai que ha de permetre veure les millors postes de sol de la comarca.

El Consorci Port de Mataró ha adjudicat les obres d’ampliació i millora del passeig enlairat. Les obres han estat adjudicades a Etyser per un import total de 435.679,79 euros i es preveu que comencin a mitjans de setembre, un cop acabi la temporada estival, per tal de reduir al mínim les molèsties ocasionades.

Una de les actuacions principals d’aquest projecte és la creació d’un mirador a ponent al final del passeig superior, una instal·lació que actualment rep la visita de 387.000 persones l’any, on poden gaudir de les espectaculars vistes sobre el mar en el seu traçat pla d’un quilòmetre.

Aquest mirador, que s’ha projectat tenint en compte condicionants paisatgístics, millorarà encara més les vistes directes sobre el mar gràcies al disseny de la seva estructura, que compta amb una grada concèntrica a la part central que permetrà enlairar-se i servir de fita. També comptarà amb una barana el més permeable possible i es mantindrà l’eix del passeig lliure d’obstacles. Vol ser un nou atractiu per visitar el Port i gaudir del mar.

Les obres del nou mirador del Port comencen aquest setembre
Les obres del nou mirador del Port comencen aquest setembre

Connexió entre el passeig superior i inferior

A més del mirador, l’actuació també permetrà connectar els dos passejos del Port, el superior i l’inferior, situat a cota de molls; aprofitant el nou martell que es va fer l’any passat. La comunicació entre ambdós passejos estarà habilitada per a persones amb mobilitat reduïda, mitjançant una rampa de pendent suau, d’un 6%, per la banda interior del port. Per la banda exterior, el projecte contempla que el mirador s’allargui sobre l’espatller amb dos trams connectats amb escales.També es millorarà la superfície del passeig superior del dic d’abric, que després de 30 anys de servei necessita reparar el paviment i les juntes estructurals.

Actuacions a la zona comercial

El projecte adjudicat contempla una darrera actuació que afecta al passeig superior de la zona comercial. Aquí es reforçarà la barana, mitjançant la implantació d’un nou passamà situat a 110 cm de la rasant. A més, es desplaçarà cap a l’interior del passeig, per tal d’evitar l’escalabilitat i millorar la seguretat.També es millorarà la canaleta de recollida d’aigües de pluja al llarg del ràfec d’aquest passeig, la qual, fins ara, s’interrompia en els quatre miradors semicirculars existents.

Comentaris (9)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive