Alfons Canela signa l'article La no subsidiarietat
Alfons Canela signa l'article La no subsidiarietat

Pluja de pisos a Mataró

El cap de llista de Junts per Mataró Alfons Canela critica en aquest article d'opinió l'electoralisme que hi ha darrere els grans anuncis referents a habitatge públic

Des de l’aprovació de la Llei de l’Habitatge, que s’ha iniciat una corrua d’informacions en què, des d’administracions públiques es prometen mesures sobre aquesta matèria. Des del govern central, primer es va parlar de “rescatar” 50.000 pisos de la SAREB (pisos que ja havíem rescatat en el seu dia dels bancs) (pisos dels que només 9.000 estan disponibles). Després s’han anunciat 4.000 milions de fons europeus a la promoció d'altres 43.000 habitatges més. Tot s’ha convertit en un míting de partit, la qual cosa, dona mostra de l’estat de necessitat davant les eleccions del 28. El problema no és prometre habitatges, sinó fer-ho de manera creïble i no propagandístic. De tot això, a Mataró no n’hem quedat al marge.

Després dels anuncis electorals recurrents, en què s’anuncien 1.000 pisos o 1.300 pisos -tant és, ningú els comptarà- hem vist aquesta última setmana altres anuncis que, a parer meu, podrien vulnerar la pròpia Llei Electoral atès que al·ludeixen a les realitzacions o als assoliments obtinguts per alguna de les entitats polítiques concurrents a les eleccions. Aquests anuncis, per una banda, l’expropiació de pisos per part de la Generalitat, i per l’altra, l’acord que, diu, s’ha signat entre Estat, Ajuntament i Generalitat per desenvolupar promocions públiques en tres anys i que han de suposar 97 pisos a Mataró, suposen un salt qualitatiu en aquesta dinàmica.

Mataró no ha quedat al marge de tot aquest exercici propagandístic, en primer lloc, per l’opacitat en la gestió per part d’aquest Ajuntament. Hem reiterat mantes vegades que cal fer polítiques on l’interès sigui el ciutadà i no l’administració, el polític o el partit. Aquests existeixen per donar servei al ciutadà, precisament. De tots aquests anuncis ni se n’ha parlat amb la resta del consistori, ni formen part de cap planificació municipal prèvia. Són essencialment emesos atenent al criteri d’oportunitat davant d’unes imminents eleccions. Pel que fa a la promesa de construcció de 97 pisos, en diverses promocions, com el solar del carrer Churruca, des del nostre grup municipal ja vam aprovar una proposta al ple que deia “que des de l’Ajuntament es comenci a redactar una proposta d’actuació per tal d’accedir al finançament del Programa d'ajuts a la construcció d'habitatges en arrendament social en edificis energèticament eficients finançat per la Unió Europea-NextGenerationEU, per als solars de La Llàntia i, si s’escau, per al c/Churruca”. Als efectes PUMSA, titular del solar a Churruca, va iniciar procediment de licitació que s’ha declarat desert just fa poques setmanes; ara es torna a iniciar el procediment de licitació, que serà d’adjudicació directa pel nou gerent, per cert. El problema és que ni els dirigents de PUMSA tenen coneixement de tot plegat. És el que té el criteri d’oportunitat, tot ha d’anar massa de pressa, que res espatlli l’espectacularitat de l’anunci...

Jo no penso fer aquí cap anunci de les mesures que portem des de Junts per Mataró en matèria d’habitatge, qui hi estigui interessat les pot trobar ben fàcilment. Tanmateix, és vergonyós, i una falta de respecte als ciutadans, la pluja de promeses i anuncis al respecte d’un tema que, òbviament, ens preocupa molt a tots. Tinguem en compte que, atenent a l’edat de la població de Mataró, a partir de l’any vinent hi haurà 20.000 persones amb edat d’emancipar-se a la nostra ciutat. És necessari que la ciutadania comenci a demostrar que no els mou únicament les promeses buides.

Cal que la societat comenci a valorar els fets, abans que les paraules.

Comentaris (7)

pluja de xusma Fa 4 mesos
jo diria més aviat pluja de menes, okupes i xusma llençats als mataronins per aquests mateixos més els d'ERC, el PSC i Podem Traïdors.
Alexis Fa 4 mesos
Algú ho havia de dir. Gràcies sr Canela
Mataroní Empipat Fa 4 mesos
Aquest home no s'enrecorda de quan els seus (CiU) governaven a Catalunya i el que van fer...Que es el mateix del que acusa al PPSOE i a ERC. "Poderoso caballero es don dinero... i el 3%".
Josep Sabater Fa 4 mesos
Molt bé, Sr Canela. La propaganda de PSC i ERC és una falta de respecte a la ciutadania!
i les obres... les obres... Fa 4 mesos
Algunes més que innecessàries.
Josep Sabater Fa 4 mesos
Bé, Sr.Canela! El PSC i ERC prenen la ciutadania per idiota.
Joan Coromines Fa 4 mesos
Tot això es cert, però el teu partit fa exactament el mateix.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive