Així vol evitar Mataró que es repeteixin episodis com aquest al Cargol
Així vol evitar Mataró que es repeteixin episodis com aquest al Cargol

Un Ple extraordinari per debatre la gestió dels aiguats

ERC ha forçat la convocatòria d’un Ple per aprovar millores en els protocols d’inundacions com la del mes passat

Un aiguat ben intens, de molts litres en pocs minuts, va deixar el divendres 16 de setembre imatges per a la posteritat i perills i riscos a Mataró. La més sonada, la de Bombers i Policia havent de rescatar el conductor d’un cotxe atrapat dins el Cargol, totalment inundat. Com es pot millorar la gestió municipal en episodis així és el motiu d’un Ple Municipal Extraordinari que té lloc aquest dimarts, dia 18, un mes després. A posteriori del primer ple d’ordenances hi haurà aquest Ple Extraordinari.

Un Ple Municipal extraordinari d’un sol punt de l’ordre del dia que es converteix de facto en un ple monotemàtic no és corrent però està recollit en el ROM. En aquest cas se celebra per impuls i a demanda d’Esquerra Republicana de Catalunya i s’hi votarà una proposta de ressolució d’aquest grup municipal. La llei recull que el 25% dels regidors d’un consistori poden demanar un Ple com aquest i els 8 seients d’ERC al Saló de Sessions superen aquest percentatge. Els republicans havien demanat aquesta sessió extraordinària i tot i la resistència del govern municipal, el Ple se celebrarà.

El darrer Ple Extraordinari convocat pel mateix procediment va ser posterior a l’1 d’octubre del 2017 a Mataró.

Ple municipal del mes de març de 2022. Foto: R.Gallofré
Ple municipal del mes de març de 2022. Foto: R.Gallofré

Revisar protocols

La proposta d’ERC que va a aprovació recull les declaracions de l’alcalde de la ciutat que va obrir la porta a revisar protocols d’actuació davant d’episodis extrems com el que es va viure. A aquest efecte, el text dels republicans advoca per aquesta revisió dels protocols d’actuació en casos d’emergències, per establir mesures específiques per millorar els sistemes de captació i acumulació d’aigua “construcció de sistemes de drenatge més eficients, potenciar els dipòsits d'aigües pluvials en habitatges i industries” i per la “millora de la comunicació de l’Ajuntament amb la ciutadania per evitar riscos, a partir de campanyes de sensibilització, senyalització dels punts crítics de la ciutat i l’activació de tots els mitjans municipals per advertir a la ciutadania de l’activació dels plans d’alerta quan la situació ho requereixi”.

La crítica d’ERC

Des del Grup Municipal d’Esquerra Republicana - MES Mataró consideren que “el Govern Municipal no va actuar correctament després de l’episodi viscut. L’Alcalde va dir que s’havien de revisar els protocols i que hi havia coses a millorar, però a la Comissió Informativa celebrada després de les inundacions el Govern va fer una valoració positiva dels dispositius d’emergències, sense respondre les nostres preguntes ni fer cap mena d’autocrítica”.

Arxivat a:

Comentaris (5)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive