L’Ajuntament de Mataró traspassarà el Biada a la Generalitat. Foto: R.Gallofré
L’Ajuntament de Mataró traspassarà el Biada a la Generalitat. Foto: R.Gallofré

El Ple dóna suport a traspassar el Biada a la Generalitat

El Ple aprova el preacord entre administracions que ha de permetre destinar l’institut a Formació Professional

El Ple Municipal de l’Ajuntament de Mataró va aprovar en la sessió d’abril el preacord assolit amb la Generalitat de Catalunya per a la integració de l’institut Miquel Biada a la xarxa de centres de l’administració catalana. Ampli suport a l’acord subscrit pel govern municipal (25 dels 27 regidors, només els dos de Ciutadans no hi van donar suport) i facultats per a l’Alcalde per a signar el traspàs definitiu.

S’assoleix així un ampli suport a un dels moviments estratègics en el marc del rellançament de la formació professional a la capital del Maresme. Conegut que aquesta branca formativa creix en demanda i li falta oferta a la ciutat, convertir el Biada en un centre especialitzat en formació professional és l’alternativa escollida ara al projecte fallit (el regidor d’educació Miquel Àngel Vadell no es va estar de citar-lo) d’un Centre Integral de Formació Professional que va quedar en no res després de donar-se per fet i anunciat

Del propòsit a la concreció, a partir d’ara

El preacord aprovat manifesta la voluntat de les dues parts per analitzar amb profunditat la situació del centre pel que fa als aspectes claus del protocol com són els drets, obligacions i condicions per a la cessió de béns immobles i béns mobles, aspectes específics per a la subrogació del personal docent i d’administració i serveis del centre així com d’altres aspectes que afectin al futur acord d’integració.

El document disposa també que els compromisos que es subscriguin en el futur acord d’integració definitiu haurien de fer-se efectius a l’inici del curs escolar 2022-2023, en base a la informació recollida i les propostes presentades.

Ara es crearà un equip de treball municipal, format per tècnics de tots els serveis implicats, que farà la implementació i el seguiment d’aquesta integració.

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Joan Fa 1 mes
Després de prendre la decisió de ampliar l'ensenyament de la formació professional amb l'ensenyament mitja, ara resulta que s'han adonat que el que fa falta és potenciar la FP. Quina pèrdua de temps per no haver-ho fet llavors. Era més fàcil ampliar amb el que era menys costos i la inversió en FP, va restar força abandonada. Val més tard que mai.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive