La plaça de Santa Anna
La plaça de Santa Anna

Obres a la plaça de Santa Anna fins al juliol per canviar el paviment

Els treballs per substituir el desgastat paviment de la plaça de Santa Anna i La Rambla comencen dilluns vinent i costaran 272.000 euros

L'Ajuntament iniciarà dilluns vinent, dia 15, la substitució del paviment de la part central de la plaça de Santa Anna i La Rambla de Mataró. Les obres, que s'emmarquen dins del Pla d'Impuls del Centre, serviran per canviar l'actual terra, que fa anys que està molt desgastat, i per fer que la plaça i la Rambla siguin més accessibles per als vianants, suprimint graons i desnivells. També s'instal·laran nous bancs i jardineres.

Les obres, que tindran un cost de 272.000 euros, es realitzaran en dues fases. La primera afectarà la Rambla, entre el carrer Santa Teresa i el Camí Ral, durarà dos mesos i inclourà la renovació de la xarxa d'abastament d'aigua potable entre els carrers Montserrat i Santa Marta. La segona fase, que afectarà la zona central entre el carrer Santa Teresa i la baixada de Santa Anna, també durarà dos mesos. D'aqusta manera s'espera que de cara al juliol tot el paviment estigui canviat. 

El material que s’utilitzarà serà pedra granítica natural, la mateixa que hi ha actualment a les voreres laterals de la rambla i la Plaça de Santa Anna i també a La Riera, i que ha demostrat ser més resistent que el que hi ha al centre de la rambla i la Plaça. A més es suprimirà el graó actual que crea un desnivell i divideix l'espai, per crear-se una plataforma accessible que faciliti els moviments dels vianants i la celebració d'actes. 

Gent reunida a terrasses a la plaça de Santa Anna de Mataró. Foto: R. Gallofré

Terrasses a la plaça de Santa Anna. Foto: R. Gallofré

Afectacions a les terrasses

Les obres tindran, evidentment, afectacions a l'espai. L'Ajuntament, però, assegura que intentarà que siguin el mínim possible per a les terrasses dels bars i restaurants. Encara s'estan estudiant diferents alternatives, però una de les possibilitats és permetre'ls ocupar temporalment altres espais, com ara una part de la zona de la vorera. La circulació dels vianants pels laterals es manté igual, així que l'accés als comerços no ha de patir cap restricció. 

El projecte també preveu la instal·lació de quatre bancs nous i dues jardineres ornamentals a la plaça de Santa Anna, que tindran continuïtat amb la instal·lació de 73 jardineres a La Riera, des de la plaça fins a l'edifici de La Presó. D'aquesta manera es dona compliment a una petició de la ciutadania en els pressupostos participatius de 2018.

Comentaris (3)

Jordi Ramon Fa 1 any
No tendrian que remodelarse si se hubiese hecho un buen trabajo al principio y ahora toca volver a gastar dinero de los contribuyentes. Por eso sube el IBI etc... Y ahora que los bares pueden abrir, les abres la calle. No parece que les importe nada el tema negocio (solo cuando cobran los impuestos religiosamente). Y los comercios cercanos también van a sufrir las molestias, claro. Supongo que les rebajarán los impuestos durante esos meses de "nuevo cierre".
r Fa 1 any
1 año de pandemia y confinamiento y cuando van a poder trabajar tiendas,terrazas y bares nos ponemos a arreglar el suelo y les cerramos 2 meses más......OLÉ, OLÉ Y OLÉ con dos.......
ajuntament ajuntament Fa 1 any
aquestes obres gastant com sempre tant de diners públics no seran per atraure turistes i donar una bona imatge? ho dic perquè mentre hi hagin corretejant pels carrers menas i delinquentes diversos aquí no ve ningú, ja que a cap persona li agrada sentir por ni poder anar tranquil per un lloc per al oci o turistic. o quan aneu a altres llocs us agrada a anar llocs perillosos i plens de delinquents com a Mataró? Penseu penseu una mica i solucioneu primer el problema molt gran de la delinqü

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive