Esvàstiques a la seu d'ERC de Mataró
Esvàstiques a la seu d'ERC de Mataró

Pinten esvàstiques a la seu d'ERC de Mataró

L'atac feixista a la seu d'ERC s'ha produït durant la matinada del Dia de la Hispanitat

La façana de la seu d'ERC a Mataró, al carrer de l'Hospital, ha aparegut amb pintades d'esvàstiques. Així ho ha denunciat el partit en un comunicat, que condemna l'agressió feixista i recorda que no és la primera que pateixen a la capital del Maresme.

El local ubicat al casc antic de Mataró ha aparegut aquest dilluns dia 12 al matí amb un seguit de pintades de signe clarament feixista. Tal i com apunten des d'ERC, els autors dels fets hi han dibuixat, durant la matinada, diverses esvàstiques i proclames a favor de Hitler i el nazisme, tant a la façana com als vidres. 

L'atac coincideix amb la celebració del Dia de la Hispanitat, el 12 d'octubre. Fa unes setmanes es va produir una acció similar, en aquest cas amb simbologia de la Falange, al local d'una entitat, en aquest cas l'Ateneu Pep Sivilla al barri del Pla d'en Boet.

Els republicans avisen en el comunitat que "cap tipus intimidació farà canviar les nostres idees i valors republicans", i que "els atacs feixistes demostren que la nostra acció política els molesta". A més, afegeixen que "nosaltres avui seguim treballant, més convençuts que mai, per la República Catalana dels drets i les llibertats", i acaben reblant: "Visca la democràcia i la lluita antifeixista".

 

 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Pàpacojones Fa 9 mesos
Ah! I el més relevant del teu comentari (o "no comentari): Que els que han pintat les esvàstiques no tenen ni idea de qui va ser Badia o Dencas... o Estat Català... o quina evolución va tenir ERC... o les seves Joventuts (o les de tots els partits del moment)... a no ser que ho hagas pintat tu, és clar. Simplement qui ha pintat les esvàstiques (que mai va utilizar cap partit catalanista) ho fan per seguint la "moda" de tractar de "supremacista i nazi" qualsevol independentitista.
Pàpacojones Fa 9 mesos
També bólides que els historiadors (els solvents) que han estudiar el tema han deixar clar que no hi va haver en cap moment un "feixisme caravanista"... que Dencas va buscar recolçament a Itália (no del feixisme si no de l'Estat) per frenar la FAI-CNT i no per impostar el feixisme... Que des dels anys trenta fins a l'actualitat han candita moltes coses i moltes persones... i segueixo...
pacojones Fa 9 mesos
"... han dibuixat, durant la matinada, diverses esvàstiques i proclames a favor de Hitler i el nazisme,..." És que no s'enteren o no us voleu enterar (ye, ye). No són per reivindicar el nazisme sino que us han pintat les esvàstiques perquè volen expressar que ERC = Faixisme. Què és com va començar ERC i Estat Català. Badia, Dencas, etc caros amici de Mussolini. Penso que és un gir a aquesta notícia mal presentada. El títol hauria de ser: "apareixen pintades acusant a ERC de feixistes
Pàpacojones Fa 9 mesos
Caram! Ets molt il·lustrat. Llastima que no expliquis alguns detalls... que Dencas quan se li atribueix una proximidad a les formes (no al fons) del feixisme és quan lidera les JEREC (no a ERC)... que va ser empresonat pels feixistes a Italia per ser un "rojo catalan"... que totes les "joventuts" dels partits a la Espanya dels anys 20-30 (des de les socialistes i communistes a la Falange i a la CEDA) varen adoptar les mateixes "formes properes al feixisme"... i segueixo...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive