Gossos al Pati del Cafè Nou
Gossos al Pati del Cafè Nou

El Pati del Cafè Nou, “per les persones i no per les caques de gos”

El govern vol ubicar un correcan al Centre de Mataró per evitar l’actual degradació del Pati del Cafè Nou

El Pati del Cafè Nou, situat entre la Riera i la Muralla de la Presó, és l’espai escollit per centenars de veïns del Centre de Mataró per deixar-hi anar lliures els seus gossos, com si fos un dels correcans de la ciutat. A pràcticament tothora hi ha gossos, i en hores punta poden ser bastants. Són uns usos indeguts que l’Ajuntament vol eradicar, per fer prevaldre l’activitat cultural. “Ha de ser més un pati de persones que no de caques de gossos”, segons descriu eloqüentment el regidor Xesco Gomar.

La presentació del conveni per la gestió de dos dels espais del Cafè Nou, aquest dijous, ha servit perquè el govern s’hagi compromès amb resoldre la situació actual del Pati i la mancança d’espais per a la lliure circulació de gossos a la zonaper l’altra. Són les dues cares de la mateixa moneda.

Gossos al Pati del Cafè Nou
Gossos al Pati del Cafè Nou

Xesco Gomar, en fer referència a la necessitat d’explotar culturalment el Pati del Cafè Nou ha estat contundent i taxatiu. “Al pati estan passant coses que no poden passar”, ha dit en referència al fet que els propietaris de gossos hi accedeixen, tanquen les portes d’un pati obert i públic com aquest i hi fan córrer lliurement els seus animals. En molts casos sense ruixar les pixades ni recollir les defecacions d’aquests.

“Treballarem dins del govern per fer respectar els usos i vetllar per l’estat del terra i les parets del pati. Amb diàleg, paciència, negociació i pacte però el Pati s’ha convertit en un pipican i això no pot ser”, resol el regidor de Cultura que ha situat la solució en “donar una alternativa, un altre espai a la zona i apel·lar a la responsabilitat individual”. El membre de Clack Joan Salicrú, que explotarà culturalment el Cafè Nou juntament amb la Fundació Maresme, s’hi ha afegit dient que “amb la cultura cal reconquerir l’espai del Pati, que ara està deixat”.

Comentaris (38)

anda ya Fa 1 any
Para molestias la de incivicos y delincuentes de siempre que todos sabemos, los niñatos esos de fuera si molestan y que tanto daño hacen a la gente y molestias a vecinos, ya sea en forma de robo, intimidación, incluso agresiones a chabales y mujeres. Eso es lo que nos molesta a todos y lo que tiene que vigilar la policia y alcalde que no se para que estan
Veí Fa 1 any
Son las 22'10 y algunos estáis aún en el Pati y tenéis los perros ladrando. Al menos tener la decencia de NO MOLESTAR A LOS VECINOS. Cada día es igual sinó son unos son otros, poca empatía tenéis.
Eva Fa 1 any
Que Injusticia en esta ciudad para las personas que tenemos animales, no hay ni una sola zona habilitada/cercada cerca en Pla d'en Boet, lo mas cerca que tengo es el Pati del café nou, me encargo especialmente de recoger todo lo que mis perros hagan. No puedo llevar a mis perros sueltos, solo si hay un recinto cerrado.. hay tantas zonas en Mataró con potencial para hacer un pipican... no creo que sea un gasto tan elevado para hacer.. carril bici para todos eh, pero un triste pipican para nad
Civisme Fa 1 any
Molt bon article, totalment d.acord…. El Pati s,havia convertit en un pipi can privat, portes tancades, gossos deslligats, pixats, caques I bebent a morro de la font. Desprès anaven nens, casals, escoles, etc a jugar amb sorra, beure, etc, per mi molt insalubre. Dit això, A veure si podem trobar un lloc adient pels gossos que tenen el seu dret també.
Roser Fa 1 any
El cert és que a Mataró hi ha poc lloc tant per gossos com per persones. La mancança d'espai ver/públic és evident i l'ajuntament i té que posar solució ja! Tenim un munt de fabriques i edificis buits al centre (i no centre) que es cauen a pedasos i la ciutat té manca d'equipaments.
David Fa 1 any
Todos estos que estáis de acuerdo con la suciedad y los ladridos de los perros todos los días molestando a los vecinos sois los mismos que dejáis BEBER DIRECTAMENTE al perro de la Fuente. Luego por la mañana van a jugar algunas clases de niños ahí y beben de la fuente, la mayoría de padres esto no lo sabe.
TONI Fa 1 any
Hem recuperat l'ambient del anys cinquanta quan els cavalls feien les necessitats al carrer, a llavors però s'aprofitaven per adob i a més passava a la calçada no a les VORERES NI ALS PORTALS ,del altres ciutadans
Anònim Fa 1 any
No Jordiet, som tontos pq mira que arribem a aguantar , pero a Mataró falten psicòlegs perquè és la ciutat de SI NO TENS GOS NO ETS PERSONA, AH!!!! i si és més d un ets un CRAK, potser hi ha qui ha deixat de preucupar-se pel veí del costat, però no li toquis el gos.
Judith Fa 1 any
Són amantes de los perros pero los Capan y los tienen Encerrados en pisos y Balcones, y el problema lo tenemos los otros. Jajajaja
martona Fa 1 any
fan més mal els nanos delinquents i sorollosos que tots sabem que els gossos, a veure si espabileu, el gos és un ésser bo i noble per naturalesa mentre hi ha gent aquí a la ciutat que roba, fa mal, ocupa, viola, crema el que sigui i son impunes per part d'aquest ajuntament. Això és el perill i no us confeneu com ximples de l¡'enemic i el que molesta.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive