Gossos al Pati del Cafè Nou
Gossos al Pati del Cafè Nou

El Pati del Cafè Nou, “per les persones i no per les caques de gos”

El govern vol ubicar un correcan al Centre de Mataró per evitar l’actual degradació del Pati del Cafè Nou

El Pati del Cafè Nou, situat entre la Riera i la Muralla de la Presó, és l’espai escollit per centenars de veïns del Centre de Mataró per deixar-hi anar lliures els seus gossos, com si fos un dels correcans de la ciutat. A pràcticament tothora hi ha gossos, i en hores punta poden ser bastants. Són uns usos indeguts que l’Ajuntament vol eradicar, per fer prevaldre l’activitat cultural. “Ha de ser més un pati de persones que no de caques de gossos”, segons descriu eloqüentment el regidor Xesco Gomar.

La presentació del conveni per la gestió de dos dels espais del Cafè Nou, aquest dijous, ha servit perquè el govern s’hagi compromès amb resoldre la situació actual del Pati i la mancança d’espais per a la lliure circulació de gossos a la zonaper l’altra. Són les dues cares de la mateixa moneda.

Gossos al Pati del Cafè Nou
Gossos al Pati del Cafè Nou

Xesco Gomar, en fer referència a la necessitat d’explotar culturalment el Pati del Cafè Nou ha estat contundent i taxatiu. “Al pati estan passant coses que no poden passar”, ha dit en referència al fet que els propietaris de gossos hi accedeixen, tanquen les portes d’un pati obert i públic com aquest i hi fan córrer lliurement els seus animals. En molts casos sense ruixar les pixades ni recollir les defecacions d’aquests.

“Treballarem dins del govern per fer respectar els usos i vetllar per l’estat del terra i les parets del pati. Amb diàleg, paciència, negociació i pacte però el Pati s’ha convertit en un pipican i això no pot ser”, resol el regidor de Cultura que ha situat la solució en “donar una alternativa, un altre espai a la zona i apel·lar a la responsabilitat individual”. El membre de Clack Joan Salicrú, que explotarà culturalment el Cafè Nou juntament amb la Fundació Maresme, s’hi ha afegit dient que “amb la cultura cal reconquerir l’espai del Pati, que ara està deixat”.

Comentaris (53)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive