Recreació virtual de com serà el parc d'economia circular de Mataró, un dels projectes de futur de la ciutat
Recreació virtual de com serà el parc d'economia circular de Mataró, un dels projectes de futur de la ciutat

Redacció - ACN

El parc d’economia circular de Mataró, al solar de Cristalleries

El Consorci per al Tractament de Residus comença aquesta tardor els treballs del parc amb 6,5 milions de pressupost

El futur parc d'economia circular de Mataró és més a prop. El Consorci per al Tractament de Residus ha aprovat ja la construcció de la primera fase –el pressupost és de 6,5 milions– i els treballs d'adequació dels terrenys es faran a l'octubre. Després, es preveu que durant el primer trimestre de 2021 arrenquin les obres. 

Es vol convertir la ciutat en referent

Un dels bucs insígnia d'aquesta primera fase del projecte serà l'Espai Refer, que oferirà serveis gratuïts a la ciutadania pensats en la reducció de residus i la reparació, preparació i reutilització de tot tipus d'objectes. El president del consorci i alcalde de Mataró, David Bote, assegura que es tracta d'un "projecte singular per convertir Mataró en referent de l'economia circular".

El solar de les antigues Cristalleries de Mataró

El solar de les antigues Cristalleries de Mataró

Un equipament social de ciutat

L'espai inclourà un servei d'assessorament en diferents matèries (informàtica i aparells electrònics, fusteria i mobiliari, bicicletes, tèxtil o bricolatge domèstic), un espai d'intercanvi, botiga de productes de segona ma, horts social, botiga de ferralla o una 'biblioteca de les coses'.

Es vol que serveixi per donar visibilitat al polígon industrial del nord de la ciutat

"És un equipament social on els veïns podran venir a fer diferents activitats relacionades amb l'economia circular i la sostenibilitat", ha detallat Bote. En futures fases, a més, es donarà també cabuda a usos privats perquè diferents iniciatives, empreses o cooperatives s'hi puguin instal·lar per donar una segona vida a diferents materials.

L'alcalde en destaca també el projecte arquitectònic i assegura que "donarà visibilitat" al polígon industrial de la zona nord de la ciutat. A més, en la construcció de l'edifici es tindrà en compte la gestió energètica, el control del cicle de l'aigua, la selecció dels materials i el foment de la biodiversitat ambiental.

Un parc connectat amb la història

El parc de l'economia circular s'ubicarà al polígon de Mata-Rocafonda, als antics terrenys de la Cooperativa Obrera Cristalleries de Mataró. La planta va tancar fa més d'una dècada i el projecte constructiu també vol tenir en compte el passat del solar. Per 'connectar' amb la seva pròpia història, s'aprofitaran els àrids de vidre esmicolat que s'acumulen a la parcel·la per a la coloració dels paviments interiors.

 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive