La Presó i el Cafè Nou, mirant Riera amunt. Foto: R. Gallofré
La Presó i el Cafè Nou, mirant Riera amunt. Foto: R. Gallofré

Les obres de La Presó de Mataró van amb mesos de retard

L’Ajuntament compta amb poder inaugurar oficialment l’equipament abans que s’acabi aquest 2022

La Presó, un dels edificis més singulars i icònics de Mataró, està a punt d’enllestir les seves obres. De fet, des del passat gener l’equipament ja funciona, acabada la rehabilitació de la planta baixa, com a seu del MAC Mataró Art Contemporani però en paral·lel s’hi estan fent obres d’accessibilitat al segon pis. Aquestes obres, finançades per l’Estat, acumulen mesos de retard.

Qualsevol que passi per davant de la Presó hi pot veure el rètol informatiu de les obres que s’hi estan fent d’accessibilitat al seu primer pis. Aquest, íntegrament en castellà i logotipat pel Ministeri i per l’Ajuntament de Mataró, informa de la finalització prevista de les obres: maig del 2022. Són ja, doncs, a setembre quatre mesos acumulats d’endarreriment. L’Ajuntament explica que encara no pot donar una data per a la finalització de les obres però les situa a cavall d’octubre o novembre. Això situarà el desfasament en quasi mig any respecte la data anunciada públicament.

El rètol de les obres, que fixa al maig passat la finalització
El rètol de les obres, que fixa al maig passat la finalització


Els plans de l’Ajuntament de Mataró passen per poder inaugurar La Presó amb tots els ets i uts (l’espai va obrir el 21 de gener d’aquest any, però com un acte més del MAC no en format d’inauguració oficial) abans que s’acabi aquest 2022. En un any d’estrena de diferents equipaments, doncs, s’acabarà amb una darrera cita inaugural a sumar a les de l’Espai Mataró Connecta, el Cafè Nou o la Biblioteca Popular, entre moltes d’altres.

Les obres per incorporar una escala fins a la coberta de l’equipament i un ascensor les finança en part l’Estat a partir del programa de l’1,5% cultural pel qual un 1,5% de l’obra pública es destina a la cultura. El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana aporta el 54% del total: de 177.586 euros i l’Ajuntament de Mataró els 146.765 restants.

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive