Demanen que la Presó de Mataró inclogui un espai de difusió de la memòria històrica. Foto: R. Gallofré
Demanen que la Presó de Mataró inclogui un espai de difusió de la memòria històrica. Foto: R. Gallofré

El MAC s’estrena a La Presó amb la mostra ‘22 finestres’

Exposició col·lectiva de 10 artistes amb propostes diverses inspirades en l'edifici que acollirà el MAC a la seva planta baixa

22 finestres’ és el títol de l’exposició que obre la nova etapa del MAC a l’edifici de La Presó i que es podrà visitar del 22 de gener al 20 de març. Es tracta d’una exposició col·lectiva amb la participació dels artistes Antoni Abad, Daniel G. Andújar, Xavier Arenós, Irene Bou, Azahara Cerezo, Adrià Goula, Joana Moll, Mireia c. Saladrigues, Marc Salicrú i Tanit Plana.

Les propostes són de 10 artistes que han fet les serves creacions després d’haver visitat l’edifici amb 22 finestres i amb una estructura panòptica que permet observar la seva totalitat des d’un punt concret.

Volgudament de procedència diversa i amb plantejaments de treball absolutament personals, tots 10 han acurat la seva proposta expositiva després d’haver visitat l’edifici per palpar-ne l’indissoluble pes arquitectònic que traspuen aquestes parets.

És a través d’aquestes 22 obertures de l’edifici de La Presó, que el dins i el fora poden trobar-se. Aquestes 22 finestres i el tros de cel de línia semipanòptica dibuixat com una teulada a la intempèrie. Deu treballs que reflexionen sobre comunicació i consum, guerra i república, ritual i comunitat, memòria i llibertat o tecnologia i realitat virtual, internet i seguretat nacional, ingravidesa i volatilitat.

Comentaris (4)

Carme Fa 3 mesos
Enhorabona per dedicar l'espai de la presó a l'art contemporani.
Maria Carme Fa 3 mesos
Senyors de l'Ajuntament: No us cau la cara de vergonya de dedicar un edifici com aquest a una PRESA DE PÈL tant gran com la que heu exposat? Aixo no es art, ni tant sols es RES! La historia de una masturbació, una habitació buida amb fum, una colla de pans penjats... Pro com teniu tant poca vergonya de gosar dir-ne exposició, i dir-ne ART! Ni contemporani ni res, home!! Aixo es un atemptat al bon gust i a la paraula ART, pro PAGANT TOTS!!!!!
no havia de ser una casa de cultura popular? Fa 3 mesos
Primer van fer fora als Armats, després als de Sant Lluc, després als pessebristes.. Benvingut el MAC, però un altre cop CULTURA ELISTISTA. Ho sento, però si alguna cosa està tocada i necessita suport a Mataró és la seva cultura popular, el gran volar i no apostes de milers d'euros per a una cultura elitista.
Marta Fa 3 mesos
Más dinero dedicado a cosas efimeras y las colas del paro creciendo y creciendo, los servicios menguando, los semaforos sin funcionar, las calles sin asfaltar...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive