Plànol de la nova rotonda de l'N-II a l'alçada de Sant Simó
Plànol de la nova rotonda de l'N-II a l'alçada de Sant Simó

Obres imminents per a la nova rotonda de l'N-II a l'alçada de Sant Simó

La Generalitat ha adjudicat les obres de la nova rotonda, que començaran en les pròximes setmanes i tindran una durada de sis mesos

El Departament de Territori de la Generalitat ha adjudicat les obres d’una rotonda a l’N-II al seu pas per Mataró, a l'alçada de Sant Simó. Els treballs començaran en les properes setmanes, tindran un cost de 880.000 euros i duraran sis mesos. L'objectiu és millorar la seguretat viària i la canalització del trànsit. El projecte s'emmarca en la pacificació de l'N-II al seu pas per Mataró, després que l'Ajuntament es quedés amb la titularitat del vial per convertir-lo en "un carrer més" del municipi. 

Segons ha informat el departament de Terrritori, el giratori se situarà en la intersecció de la carretera amb el Camí Ral, a la zona de Sant Simó. La rotonda tindrà 36 metres de diàmetre amb dos carrils d’entrada de l’N-II en ambdós sentits de circulació, la connexió amb el camí Ral i l’execució d’un camí pavimentat paralꞏlel a la carretera per donar accés a nombroses hortes existents a la zona.

D’aquesta manera, l’obra pretén facilitar la canalització del trànsit i la seguretat viària en un punt de la xarxa per on circulen més de 22.000 vehicles diaris de mitjana. D’altra banda, es preveu també l’execució de diverses obres de millora en un tram de la travessera com l’eliminació de les barreres metàl·liques biones existents i l’estesa d’una nova capa de ferm.

dji 0060 2 1 634x634

L'àmbit on es construirà la rotonda

Aquest projecte s’inclou dins del Conveni subscrit per la Generalitat i l’Ajuntament de Mataró de cessió del tram de l’N-II al seu pas pel municipi. La finalitat última és acabar amb la barrera urbanística que la carretera estableix actualment entre el municipi i el seu front marítim.. Una acció que es duu a terme en paral·lel amb la finalització del peatge de la C-32, quelcom que ha de treure trànsit de l'N-II i ajudar a finalitzar el seu rol com a carretera de connexió entre municipis i amb Barcelona. 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Mireia Fa 2 anys
Bona iniciativa però es queda mooolt curta. I la via del tren? la barrera més mortífera malgrat no es fan públiques les dades d'atropellaments? Aquesta via emn una zona marítima i de passeig si que és un risc per la població. Cal solució urgent.
Parmenides Fa 2 anys
...y los viandantes por dónde?
Carles Fa 2 anys
Obres al front marítim just quan comença l' època de platja. Molt ben pensat.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive