Plànol de la nova rotonda de l'N-II a l'alçada de Sant Simó
Plànol de la nova rotonda de l'N-II a l'alçada de Sant Simó

Construiran una nova rotonda a l'N-II a l'alçada de Sant Simó

La Generalitat construirà la rotonda aquest 2021, i n'hi ha una altra de prevista a l'alçada del Pas del Cargol, en el marc de la pacificació de la Nacional

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat ha iniciat la licitació de les obres per a la construcció d’una rotonda a l'N-II al seu pas per Mataró. La rotonda es construirà durant aquest 2021 a la zona de Sant Simó, a l'encreuament de la carretera amb el final del Camí Ral. L'operació s'emmarca en la pacificació de l'N-II, vinculada al traspàs de la seva titularitat a l'Ajuntament de Mataró. A banda d'aquesta rotonda, n'hi ha una altra de prevista a l'N-II a l'alçada del pas del Cargol, amb l'objectiu de regular-ne el trànsit i pacificar la Nacional fins convertir-la en un carrer més del circuit de rondes de Mataró. 

El giratori se situarà en la intersecció de la carretera amb el Camí Ral El Ravalet. L’obra es licita per un import de 960.000 euros i un termini d’execució de sis mesos. El projecte inclourà la construcció d’una rotonda de 36 metres de diàmetre amb dos carrils d’entrada de l’N-II en ambdós sentits de circulació. A més s'hi inclou la connexió amb el camí Ral El Ravalet i la creació d'un camí pavimentat paralꞏlel a la carretera per eliminar un gir a l’esquerra que doni accés a la zona d'hortes de la part sud de les Cinc Sènies. Segons la Generalitat, l'obra facilitarà la canalització del trànsit i la seguretat viària en un punt de la xarxa per on circulen més de 22.000 vehicles diaris de mitjana.

D’altra banda, es preveu també l’execució de diverses obres de millora en un tram de la travessera com l’eliminació de les barreres metàl·liques biones existents i l’estesa d’una nova capa de ferm. Complementàriament, s’executaran diversos treballs, com ara moviments de terres, arranjament de ferms i paviments, enllumenat, urbanització i senyalització.

Carretera ciutat

Vista de l'àmbit on construiran la rotonda. Foto: R. G. 

Aquest projecte s’emmarca dins del Conveni subscrit pel Departament de Territori i Sostenibilitat i l’Ajuntament de Mataró de cessió del tram de l’N-II al seu pas pel municipi. El traspàs inclou dues etapes, una primera centrada en el tram entre Laia l'Arquera i el Pas del Cargol, on l'Ajuntament i els propietaris del sector Iveco-Pegaso han de dur a terme millores en l'enllumenat, asfalt i senyalització; i una segona, la del tram entre el Cargol i la Riera de Sant Simó, prevista per aquest 2021. 

En aquest tram hi ha previstes dues rotondes, la que la Generalitat acaba de licitar a l'alçada de Sant Simó, i un altre giratori que se situarà als entorns del Pas del Cargol, però que encara té pendent el projecte constructiu. Aquest conjunt d'obres es duen a terme per "pacificar" l'N-II i convertir-la en "un carrer més de la ciutat", segons van explicar des de l'Ajuntament quan es va formalitzar el traspàs. 

Arxivat a:

Comentaris (11)

VIATGER Fa 2 anys
No entiendo mucho de planos, pero, los viandantes por dónde pasaremos?, seremos ,como siempre, los grandes perjudicados ?
mataronina Fa 2 anys
ja que fan una rotonda a tota una entrada a la ciutat a veure si ens sorprenen en algo original i molt necessitat a aquesta gris, insegura i decadent ciutat de Mataró i fan una rotonda imponent, amb alguna escultura digne de veure per la gent de fora, algo impactant que faci d'entrada a la nostra ciutat. Hi ha espai de sobra allà per fer algo gran i important i bonic. A veure si ens fens famosos per algo original a la fi
pobre ermita Fa 2 anys
El que ha de patir per culpa de tan intel·ligent de despatx...
Montserrat Fa 2 anys
Rotondes, rotondes i més rotondes.... I quan passin de moda que? Més milions d'€ a la brossa per treure-les? Va home va que tot son excuses de sopar de duro per anar malgastant i robant els diners del poble.
Caracarton Fa 2 anys
Esto quién lo va a diseñar, el mismo crack que ha hecho el esperpento de ronda República, Camí ral y polígono plan d'en boet? Pues nada, dinero tirado al cubo de la basura.
Geoffrey Fa 2 anys
Mataro is a city,,,,no other city would have fast main road traffic passing through their train station with bus station , very few obey the speed restrictions, so why a roundabout?
David Fa 2 anys
Es contempla un carril bici al estit holandès ?
Daniel Fa 2 anys
La rotonda NO té cap sentit !!! ... a no ser que el tànsit que baixi per la ronda cervantes i treguin el semàfor a tocar de l'avinguda maresme.... i desvïin el tot el trànsit obligant a circular entre l'ermita de sant simó i la benzinera.
marti Fa 2 anys
Rotondes + rotondes amb dos carrils en cada sentit per a "pacificar" la N-II i convertir-la en "un carrer més de la ciutat" això no s'ho creu ningú. Sense projecte general previ a el menys de l'tram N-II entre l'Arquera i Sant Simó i amb criteris de MOBILITAT SOSTENIBLE aquestes rotondes transformaran la N-II (Av. Maresme) en una autovia.
Pacificar la carretera Fa 2 anys
Si l'Ajuntament vol "pacificar" la vella carretera N-II té una solució molt barata: que posin els semàfors en vermell més estona per als cotxes que per als vianants.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive