Les obres a la Plaça de la Muralla del futur Espai Mataró. Foto: Berta Mundó
Les obres a la Plaça de la Muralla del futur Espai Mataró. Foto: Berta Mundó

Obres en marxa pel ‘segon Ajuntament’ de la Plaça de la Muralla

Després de sis mesos d’obres, l’antic Actua ha d’acollir un nou concepte d’atenció al ciutadà i un local en desús l’Oficina de Transició Energètica

Ja fa un mes que ha començat a la Plaça de la Muralla el moviment i les obres per convertir el local de l’antic Actua en l’Espai Mataró, un ‘segon Ajuntament’ encarat a l’atenció ciutadana. Han de ser sis mesos de treballs pel que en el decurs del 2021 hauria d’entrar en funcionament no només aquest espai de més de 900 metres quadrats sinó també un altre local de la mateixa plaça que acollirà l’Oficina de Transició Energètica de Mataró

Aquest projecte ha de ser un ‘segon Ajuntament’ que canviï la manera de relacionar-se entre l’Administració i el ciutadà a partir d’un equipament singular. L’Espai Mataró acollirà oficines públiques i de gestió en el seu interior i, de manera simultània, s’obrirà al ciutadà, a la creativitat i el treball transversal, i a les activitats realitzades per les entitats cíviques. Els ciutadans s’hi podran adreçar per fer tràmits municipals, però també per interactuar amb l’Ajuntament en altres aspectes, ja que l’equipament allotjarà un laboratori de creativitat i innovació per a empleats del Consistori i entitats externes, un espai de participació i dinamització ciutadana i la seu de la nova Oficina de Transició Energètica de l’Ajuntament.

espai mataro1

Les obres a l'interior del futur Espai Mataró. Foto: Ajuntament

Canviar l’atenció ciutadana

La posada en marxa de l’Espai Mataró permetrà alliberar la planta baixa de l’Ajuntament de les actuals oficines d’atenció ciutadana. Al nou equipament de la Plaça de la Muralla es preveuen diferents espais d’atenció o assistència al públic en funció de la complexitat dels tràmits a realitzar. Així hi haurà una primera zona d’aproximació o benvinguda per tal d’acollir el visitant i gestionar la cua oferint informacions generals i/o assignant torn per al tràmit que es desitgi realitzar; zones d’autoservei mitjançant màquines que permetran també el pagament de taxes i l’obtenció de documents impresos; zones d’atenció amb cita prèvia per a tràmits a realitzar en taula amb l’assistència de personal, amb separació entre tràmits ràpids i altres més complexos. Comptarà així mateix amb un àmbit de treball per a tasques de gestió internes. 

Un equipament de servei polivalent

Es preveu que l’Espai Mataró aculli també les dependències del servei telefònic 010, en una estratègia d’oferir una atenció integrada i omnicanal al ciutadà (telemàtica, presencial, telefònica,...).  S’ha dissenyat una zona d’espera en forma d’S que donarà servei a tot l’equipament, com una àgora on també podran succeir esdeveniments.

L'equipament tindrà més de 900 metres quadrats

Equipament de més de 900 metres quadrats

A més de l'Espai Mataró, el mateix entorn també acollirà la nova Oficina de la Transició Energètica de l’Ajuntament. Aquesta s’ubicarà en el local que actualment té accés des del passatge que connecta la plaça amb el Camí Ral, en un loca de l'antic patrimoni dels Cooperadors que no ha tingut ús fins ara.

La vegetació tindrà un paper important en el disseny de l’Espai Mataró, ja que es preveu la plantació d’espècies d’interior, tant en la paret de tancament que separarà l’equipament del local contigu, a mode de jardí vertical, com en el celobert lateral que es troba en el passatge de connexió entre la plaça de la Muralla i el Camí Ral, a més de la ubicació de testos mòbils.

 

Comentaris (5)

no a aquest equipament Fa 2 anys
No és necessari ara. Vinga a invertir al Pla del Centre.. mentre oblideu i deixeu de la mà els barris. Als fets em remeto. Rocafonda i Cerdanyola abandonats.
Mataroní Fa 2 anys
Em sembla una bona idea dignificar aquest espai interior que comunica la plaça amb el Camí Ral. Fa vergonya aquest espai marginal brut, dormitori de gent amb pocs recursos etc.
Esther Fa 2 anys
Anar fent obres sense necessitat: si no quadren els numeros anirem apujant els impostos. Oi? Ni els treballadors que encara treballen ni els pensionistes han tingut augment en les retribucions, però els impostos cada vegada més prohibitius.
Se l'han hagut de menjat Fa 2 anys
Aquest immoble que va promoure l'Ajuntament a través de Pumsa, com que ha estat un fracàs, finalment se l'ha hagut de menjar l'Ajuntament.
I mentres Fa 2 anys
Equipaments com l'Espai Jove de Rocafonda, fet una p... merda o tots els equipaments de Rocafonda.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive