Mataró seguirà invertint en correcans
Notícies relacionades
Mataró seguirà invertint en correcans

Obres en marxa pel primer correcan del barri de Cerdanyola

L’Ajuntament comença quatre mesos d’obres en un solar a tocar de la ronda de Josep Tarradellas

Dins l’aposta sostinguda que fa Mataró per ampliar els espais per al gaudi dels gossos, els veïns de Cerdanyola feia temps que es queixaven: són el barri més poblat i dens de la capital del Maresme i no hi tenien cap espai recreatiu per a gossos, que és el nom oficial i maco del que tothom coneix com a correcan. Ara l’Ajuntament ha mogut fitxa i ha iniciat obres per acabar amb aquest dèficit.

El correcan de Cerdanyola estarà situat al solar conegut com les Penyes d’en Ribalta, entre la zona d’aparcament de la ronda i la Via Sèrgia, i a l’alçada de l’illa entre el passeig de Ramon Berenguer III i el carrer de Jaume I El Conqueridor. En el mateix àmbit està previst muntar una instal·lació de cal·listènia i un parc urbà de salut però les obres aniran al darrere: primer els gossos i després els humans. L’àmbit d’actuació té una superfície total de 7.789,83 m2.

Les fases de les obres

En primer lloc es fa una esbrossada general i aplanament dels terrenys. Tot l’àmbit quedarà delimitat per una tanca amb pilars i travessers de fusta i reixa metàl·lica, s’instal·larà la xarxa de reg, mobiliari urbà i una font a tocar de l’aparcament, i es millorarà l’enllumenat amb 9 punts de llum nous.

Tres dels nous punts de llum aniran a l’àrea recreativa per a gossos, on es preveu que la tanca tingui 2 metres d’alçada i doble porta per evitar la fugida dels animals i facilitar un bon accés i sortida. El paviment serà de sauló i s’instal·laran bancs, papereres i elements d’agility, es plantarà arbrat i es farà la xarxa de reg, tant per a la zona interior de l’àrea com per al reg dels arbres del camí i de la vorera.

S’urbanitzarà un camí de sauló, amb arbrat i enllumenat, que connectarà l’àrea d’esbarjo caní amb la futura instal·lació esportiva de la cal·listènia, que es preveu ubicar més amunt i també tindrà paviment de sauló.

Per garantir l’accessibilitat de l’espai a les persones usuàries, es donarà continuïtat a la vorera de la ronda del Cros davant l’escola i la zona dels Jardins de Traià, amb arbrat i enllumenat.

Tant la instal·lació dels aparells del parc urbà de salut com els de cal·listènia s’executaran amb un projecte complementari al que ara està en marxa. El parc de salut es muntarà al passeig de Ribalta darrera de l’escola camí del Cros, en una zona d’ombra amb parterre de gespa on ja hi ha mobiliari urbà, i quedarà connectat amb els altres dos equipaments per garantir l’accessibilitat a peu.

Jardineria i integració paisatgística

En l’àrea recreativa per a gossos es plantaran 5 moreres i en l’ampliació de la vorera i el camí de vora es plantaran 16 exemplars de liquidàmbar. Tant en els entorns de la zona de cal·listènia, com de l’àrea per a gossos es plantarà arbustiva per millorar la integració paisatgística de l’actuació.

Les obres de l’àrea recreativa de gossos i la urbanització de tot l’entorn s’han adjudicat a l’empresa Catalana de Treballs i Obres SL per un import de 191.989,01 € (IVA inclòs). Tenen un termini d’execució de 4 mesos. A continuació d’aquests treballs, l’Ajuntament té previst instal·lar tant el parc de salut com els aparells de cal·listènia.

Comentaris (8)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive