L'equip d'Educafriends.
L'equip d'Educafriends.

Redacció

Un taller d’art per a joves amb autisme obrirà a Mataró

Educafriends també ofereix un nou grup de lleure amb integradors socials i professionals psicòlegs

Resoldre conflictes i problemes, desenvolupar habilitats interpersonals, reduir l'estrès, l’ansietat i la frustració, augmentar l'autoestima o crear vincles emocionals. Són alguns dels objectius que treballarà Educafriends amb joves autistes en el seu nou taller d’art. El centre, situat al carrer d’Argentona número 59 de Mataró, fa suport i assessorament psicoeducatiu a joves amb síndrome d’Asperger. Aquest trastorn generalitzat del desenvolupament es caracteritza, com altres formes d'autisme, per importants dificultats en la interacció social i la comunicació no verbal. Els interessos limitats i les conductes repetitives també en són trets distintius.

Educafriends guia els joves perquè ells puguin cursar amb èxit els estudis que estan fent o que han triat: ESO, batxillerat, cicles formatius o idiomes, però ara el centre aposta per obrir un nou grup de lleure i el seu propi taller d’art. D’aquesta manera, posaran fil a l’agulla en la millora de la creativitat i la comprensió de símbols, o la imaginació i el pensament abstracte. Així doncs, ajudaran als alumnes a organitzar les idees més complexes.

Els professionals del centre acompanyaran els joves per tal que aquests puguin expressar-se amb més facilitat tot explicant com veuen i com senten ells la realitat que els envolta. El taller proporcionarà un ambient sensorial, de diversió i exploració, així com una oportunitat d'enriquiment en molts aspectes de la seva vida. Formar part d’aquest grup també permetrà als joves gestionar les seves emocions fora de les sessions de teràpia amb psicòlegs.

L'art, doncs, és una teràpia pel trastorn de l'espectre autista. Segons l’AATA (American Arttheraphy Association), 'l'artteràpia' és una subàrea de la salut mental que utilitza la creativitat amb l'objectiu de millorar el benestar físic i emocional de les persones amb autisme. El nou grup de lleure d’Educafriends i el seu taller d’art seran una bona oportunitat per a aquells joves de la comarca diagnosticats amb TEA que vulguin conèixer el món de l'art i sentir-se lliures. 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive