El grup d'Educafriends a la Societat Protectora d'Animals de Mataró.
El grup d'Educafriends a la Societat Protectora d'Animals de Mataró.

Marc Mayola

Educafriends, autoestima i futur per a joves amb autisme

El servei de la Fundació Friends fa suport i assessorament psicoeducatiu a joves majors de 16 anys amb síndrome d’Asperger

Els joves surten del centre amb més autoestima, amb una altra mirada d’ells mateixos. Aquesta és la convicció de la tutora d’Educafriends, Esther Brecha, que fa suport i assessorament psicoeducatiu a joves majors de 16 anys amb síndrome d’Asperger, un trastorn generalitzat del desenvolupament caracteritzat, igual que altres formes d'autisme, per importants dificultats en la interacció social i la comunicació no verbal, juntament amb els interessos limitats i conductes repetitives. Al carrer d’Argentona número 59 de Mataró (1r 2a), el servei Educafriends de la Fundació Friends atén i acompanya a deu persones: “Som un grup reduït perquè volem que sigui una atenció més individualitzada i que els joves se sentin a gust, en un lloc més tranquil”, apunta Brecha.

Educafriends guia als joves perquè ells puguin cursar amb èxit els estudis que estan fent o que han triat: ESO, batxillerat, cicles formatius, idiomes, etc. Els professionals del centre, que també són psicòlegs, els fan veure que són capaços de tirar endavant els estudis: “Sovint arriben desanimats o angoixats i aquí veuen que se’n poden sortir. De fet, tots els nostres alumnes han aconseguit acabar i aprovar allò que estaven cursant. Fem plans individualitzats que varien en funció de com es veuen ells de preparats i del ritme de cadascú. Després, també veuen que poden inserir-se a la societat i treballar d’allò que han estudiat”, explica la tutora d’Educafriends.

El centre també fa tallers, xerrades i sortides per tractar diferents àrees en les quals els joves puguin presentar més dificultats. Hi treballen aspectes com l’empatia, les emocions o la cohesió social. A banda, ofereixen un servei de lleure els dissabtes: “També és un grup, de deu persones com a màxim, que fa sortides, excursions o visites d’acord amb els seus interessos.”

Esther Brecha explica que coordinen la seva activitat amb la dels psicòlegs que els joves tenen fora del centre per tal que l’ajuda, entre tots, sigui realment efectiva en cada cas. Des del 2017, Educafriends treballa a Mataró perquè els joves amb síndrome d’Asperger tinguin un present i un futur millor.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive