La campanya té per objectiu incentivar la recerca davant de la Covid
La campanya té per objectiu incentivar la recerca davant de la Covid

Objectiu: captar fons per a recerca local contra la Covid-19

El Consorci Sanitari del Maresme dedicarà la seva campanya anual de mecenatge a l'objectiu d'investigar contra el virus

El Consorci Sanitari del Maresme ha decidit dedicar la campanya anual d’Impulsem la recerca amb impacte local a la Covid-19, amb l’objectiu de millorar a la comarca del Maresme l’abordatge de la malaltia, de les seves seqüeles i de la relació amb les famílies. És una de les decisions preses en el marc del nou abordatge integral envers els afectats amb el virus.

És el segon any d'aquesta campanya per promoure la recerca biomèdica

‘Impulsem la recerca’ és una iniciativa que el CSdM va posar en marxa l’any passat per promoure la recerca biomèdica lligada a la comarca del Maresme i orientada a obtenir  resultats que impactin en la qualitat de vida dels seus habitants. Per això, els fons recaptats es destinen a projectes d’impacte local.

Aquest programa es concreta en forma de campanyes anuals, que se centren en una malaltia concreta, d’alta incidència a la zona, i sobre la qual els equips professionals del Consorci ja investiguen. Enguany, com pràcticament no podia ser d’una altra manera, és el torn de la Covid-19.

Entrada principal de l'Hospital de Mataró. Foto: Arxiu

Entrada principal de l'Hospital de Mataró. Foto: Arxiu

Els resultats de l’any passat

El 2019 es van recaptar 50.000 euros per la disfàgia

La campanya ‘Impulsem la recerca’ de l’any passat es va dedicar a la disfàgia amb el lema “El menjar cura!”. La disfàgia és la dificultat per empassar menjar i begudes, el que resulta en infeccions respiratòries, desnutrició i deshidratació de les persones afectades, normalment ancians i persones de totes les edats amb disfuncions neurològiques (paràlisi cerebral, ictus, Alzheimer, ictus…). 

Gràcies a la col·laboració ciutadana i de diverses empreses del Maresme, es van recaptar 50.000€ que s’han destinat a:

  1. Programa de millora alimentària per als alumnes de l’escola d’educació especial L’Arboç de Mataró, que gestiona la Fundació Maresme.
  2. Programa de detecció precoç de la disfàgia en més de 500 ancians ingressats a l´Hospital de Mataró.
  3. Programa per ensenyar a pacients i familiars a cuinar dietes adaptades a la dificultat per empassar, nutritives i atractives per als malalts a fi d’evitar el risc de malnutrició si deixa de menjar.

Arxivat a:

Comentaris (2)

Jordi Fa 11 mesos
Això forma part de la Marató de TV3?. Perquè si no és així, una de les dues iniciatives es quedarà sense la meva col.laboració. Com si no ens expremessin prou, que a més hem d' anar possant calés de la nostra butxaca a les bones iniciatives com aquestes. I és que aportació a aportació per part de la ciutadania fa que els governs puguin mirar cap a un altre costat sense que els caigui la cara de vergonya. No farien falta iniciatives d' aquestes si els podrits haguessin de tornar els c
Jose Fa 11 mesos
Con lo que se ha gastado este año el ayuntamiento en sus "santes" se podría avanzar y haberlo dedicado a este proyecto, por ejemplo...

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive