Consell Comarcal del Maresme. Foto: R.Gallofré
Consell Comarcal del Maresme. Foto: R.Gallofré

Nous ajuts per a persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO

La nova línia d'ajuts de la Generalitat de 105 milions d'euros, ha de beneficiar 175.000 persones i el Consell Comarcal ofereix suport per demanar-les

Nova línia de suport a les persones afectades per ERTO, promoguda per la Generalitat. Del 15 al 25 de febrer estarà actiu el registre per accedir a la línia d’ajuts per a persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO o amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària. La inscripció en aquest registre serà l’únic tràmit necessari per a sol·licitar l’ajut. Les empreses amb seu social al Maresme van presentar, entre els mesos de març i desembre de 2020, un total de 7.009 Expedients de regulació afectant a 44.414 persones treballadores.

La previsió de presupost és de 105 milions d'euros i es preveu que tindrà 175.000 beneficiaris, prioritzant-se les rendes baixes. La inscripció al registre restarà oberta del 15 al 25 de febrer. L’ordre d’inscripció no determinarà la preferència en l’atorgament, i la inscripció al registre actuarà com a sol·licitud i, per tant, no caldrà fer cap més tràmit. Per a inscriure’s al registre no es requereix signatura electrònica i l’accés al formulari d’inscripció es pot trobar al web serveiocupacio.gencat.cat 

Els requisits que han de complir les treballadores i els treballadors per inscriure’s al registre són: residir a Catalunya; estar afectat per un ERTO actiu a desembre de 2020 o ser beneficiari de la prestació extraordinària com a fix discontinu. Un cop tancat el registre, s’analitzarà l’univers de persones beneficiàries i de quina manera s’atendran les sol·licituds.

Tenint en compte que per poder accedir a aquest ajut s’ha de fer un registre previ online, el Consell Comarcal del Maresme ha habilitat un servei especial per resoldre dubtes i acompanyar en el procés les persones interessades. Qui necessiti acompanyament pot contactar amb el Consell als telèfons 697 83 43 38 (Marta Martín) i 697 82 50 33 (Àgueda Navarro)

 

Comentaris (2)

Ana María Martínez Fa 10 dies
Necesito una ayuda económica. Gracias
Ahmed Zriri Fa 10 dies
estoy en erte más de un año espero recibir alguna ayuda

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive