Consell Comarcal del Maresme ofereix suport per demanar els ajuts pels ERTO. Foto: R.Gallofré
Consell Comarcal del Maresme ofereix suport per demanar els ajuts pels ERTO. Foto: R.Gallofré

Nous ajuts per a persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO

La nova línia d'ajuts de la Generalitat de 105 milions d'euros, ha de beneficiar 175.000 persones i el Consell Comarcal ofereix suport per demanar-les

Nova línia de suport a les persones afectades per ERTO, promoguda per la Generalitat. Del 15 al 25 de febrer estarà actiu el registre per accedir a la línia d’ajuts per a persones amb ingressos baixos afectades per un ERTO o amb contracte fix discontinu beneficiàries de la prestació extraordinària. La inscripció en aquest registre serà l’únic tràmit necessari per a sol·licitar l’ajut. Les empreses amb seu social al Maresme van presentar, entre els mesos de març i desembre de 2020, un total de 7.009 Expedients de regulació afectant a 44.414 persones treballadores.

La previsió de presupost és de 105 milions d'euros i es preveu que tindrà 175.000 beneficiaris, prioritzant-se les rendes baixes. La inscripció al registre restarà oberta del 15 al 25 de febrer. L’ordre d’inscripció no determinarà la preferència en l’atorgament, i la inscripció al registre actuarà com a sol·licitud i, per tant, no caldrà fer cap més tràmit. Per a inscriure’s al registre no es requereix signatura electrònica i l’accés al formulari d’inscripció es pot trobar al web serveiocupacio.gencat.cat 

Els requisits que han de complir les treballadores i els treballadors per inscriure’s al registre són: residir a Catalunya; estar afectat per un ERTO actiu a desembre de 2020 o ser beneficiari de la prestació extraordinària com a fix discontinu. Un cop tancat el registre, s’analitzarà l’univers de persones beneficiàries i de quina manera s’atendran les sol·licituds.

Tenint en compte que per poder accedir a aquest ajut s’ha de fer un registre previ online, el Consell Comarcal del Maresme ha habilitat un servei especial per resoldre dubtes i acompanyar en el procés les persones interessades. Qui necessiti acompanyament pot contactar amb el Consell als telèfons 697 83 43 38 (Marta Martín) i 697 82 50 33 (Àgueda Navarro)

 

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive