Catalunya bat el rècord d'exportacions de productes industrials
Catalunya bat el rècord d'exportacions de productes industrials

El Maresme és la comarca de Barcelona on creix més l'atur per la crisi de la Covid-19

La població ocupada resident baixa un 5,9% entre juny de 2020 i juny de 2019, i el nombre d'aturats creix un 30,3% en el mateix període

La crisi econòmica derivada de la pandèmia de Covid-19 està tenint efectes desastrosos al Maresme. D'entre totes les comarques de la província de Barcelona, el Maresme és la que ha perdut més població ocupada resident i la que, en conseqüència, ha registrat un augment més elevat de l'atur. Les xifres són especialment notables al Maresme nord, municipis que depenen molt del turisme. A la capital, Mataró, l'impacte també ha estat molt greu.  

Els efectes es noten sobretot al Maresme Nord

L'informe territorial de la demarcació de Barcelona, elaborat per la Diputació i la Cambra de Comerç per fer balanç de l'evolució econòmica de la demarcació, posa de manifest que la població ocupada resident del Maresme baixa un 5,9% entre juny de 2020 i juny de 2019, 1,5 punts més que la mitjana de la província (-4,4%). A més, l'informe assenyala que augmenta un 30,3% el nombre d’aturats registrats en el mateix període (a província 33,8%).

maresme indicadors

 

En el cas dels llocs de treball de la comarca, la caiguda (-7,6%) ha estat superior a la mitjana provincial (-4,8%), amb descens del treball assalariat d’un 9,6% o de l’autònom de l’1,5%. Entre març i juny del 2020 la comarca ha perdut 5.024 llocs de treball i ha augmentat en 4.443 les persones aturades. A la comarca hi ha un total de 31.027 ERTO acumulats. 

La pitjor part, als municipis turístics

Per municipis la població aturada augmenta interanualment en tota la comarca, destacant el creixement dels municipis del Maresme nord: Arenys de Munt, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella, i Malgrat de Mar. Pel que fa a la població ocupada resident a cada municipi, sobresurten els resultats a Calella i Malgrat de Mar, que són els municipis que percentualment més ocupació resident perden.

 

 

 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive