Què necessita Cerdanyola: els veïns fan llista
Què necessita Cerdanyola: els veïns fan llista

Què necessita Cerdanyola: els veïns fan llista

Comença un procés participatiu d’identificació de necessitats i mancances i reclama un pla especial per al barri

Cerdanyola és el segon barri més poblat de Mataró i un dels que concentra més necessitats i peculiaritats. No deixa de ser, sovint, una ciutat dins de tota la ciutat. Heretant l’esperit d’implicació dels seus veïns en els afers i òrgans propis del barri, s' ha iniciat un procés per elaborar una carta de necessitats, amb aportacions i participació ciutadana, a partir del qual anar a trucar a la porta de l’Ajuntament i altres administracions, reclamar polítiques específiques i buscar solucions i millores. La proposta no està exempta de controvèrsia ja que després de presentar-se com una iniciativa de la  Comissió de Ciutadania i Convivència de l’Associació de Veïns del barri, la Junta de l'entitat se n'ha desmarcat malgrat que el president de l'AV n'és un dels promotors.

De moment el procés ha començat. És un cicle de contactes, jornades de treball i taules informatives amb el que esperen completar l’actual diagnòstic que ja té aquesta comissió i que posa sobre la taula. Aquesta identifica tres sectors especialment vulnerables a nivell de barri com són la manca d’espais per la joventut i la infància, gent gran i dones del barri. De fet, el que vol el procés és acabar de completar el document, armar-se de noves propostes i fer un inventari de millores pendents i antics compromisos no resolts per demanar “un pla d’acció de millora i millor convivència” pel barri.

Habiliten per a entrenar-hi l’exterior de la nova pista poliesportiva de Cerdanyola

Una de les reclamacions, que la nova pista poliesportiva de Cerdanyola sigui per a tot el barri

Algunes de les aportacions que esbossen com a necessàries són les següents:

 • Més espais verds de parcs i entorns de Cerdanyola i major cura i neteja dels que hi ha, amb menció especial a la zona dels Garrofers.
 • Itineraris signes en tota la zona limítrof amb Argentona, per a l’oci i l’esbarjo i també per a ús escolar.
 • Crear un ‘bosc màgic dels embrions de Cerdanyola” plantant un arbre per cada infant que s’empadroni al barri.
 • Organitzar i planificar la zona d’horts urbans.
 • Que Pumsa expropoï els edificis a mig fer des de l’esclat de la bombolla immobiliària.
 • Un radar de serveis socials que identifici especialment la població aïllada o sola, amb especial atenció a la gent gran, creant xarxa de suport.
 • Cens d’habitatges buits durant més de dos anys, perquè passin a la borsa de lloguer social.
 • Crear un observatori del barri en tot el referent a l’habitatge.
 • Atenció a la diversitat: coordinant acollida, solidaritat, acompanyament i mediació cultural per a persones nouvingudes al barri.
 • Reforç de seguretat per acabar amb el tràfic de droga al carrer.
 • Manteniment d’espais públics en bon estat de conservació i neteja.
 • Conveni d’ús de la pista esportiva polivalent per a tots els veïns i no només per part del club.

La Comissió s’ofereix de catalitzadora i mitjancera per a totes les propostes que emanin del procés i acabin a la carta de necessitats i demanen que l’Ajuntament s’impliqui en aquesta estratègia per a la millora del barri.

 

Comentaris (11)

VERGONYA Fa 3 mesos
Què necessita Cerdanyola: Fer fora tota la porquería que s'ha anat acumulant els darrers anys
Apex Fa 3 mesos
Yo nací en Cerdanyola que realmente se llamaba "Pueblo Seco". Antes era un barrio mayoritariamente de inmigrantes de Murcia, Andalucía, Galicia, etc. Vivía gente de toda condición económica. Inmigrantes que con su esfuerzo lograron prosperar y muchos se quedaban a vivir en el barrio. Ahora el que puede se marcha. Parece que estás en Marruecos o en el Senegal. A nadie le gusta semejante invasión y se marchan. Enhorabuena progres.
Geoffrey Fa 3 mesos
No one is going to say, gets rid of law breakers and illegal immigration, in Mataro. Because soon you will have a very bad situation, with muslim controlling your city.
Audrey Fa 3 mesos
Fa 4 anys que vivim a Mataró i observem les accions dels ciutadans catalans espanyols europeus. Sóc membre de l’associació de ciutadans europeus com a observador. Trobo que els ciutadans espanyols de Catalunya estan moralment esgotats físicament del drama econòmic social més el falta de seguretat i por bandes criminals mafioses que actuen com a propietaris de llocs públics a la ciutat imperial de Barcelona de Mataró que envia una imatge de desolació als països membres d’Europa ...
Audrey Fa 3 mesos
Sóc belga i desconec les dues llengües catalana i espanyola. Tradueixo el meu text. Invento les polítiques per viure amb por el perill de la màfia criminal que actua lliurement sota les finestres dels ciutadans catalans espanyols que hauran de tancar-la amb alegria. tenir una força policial i els Mossos que fan la seva feina de protecció de la població i dels poders polítics. Els silencis còmplices de la tragèdia dels ciutadans espanyols europeus a Catalunya ...
Papa Emeritus Fa 3 mesos
Cerdanyola está perdida
Audrey Fa 3 mesos
La política social mata la política social d’empoderament ciutadà obre les portes a la integració econòmica social a l’alimentació junts des de fa 28 anys que heu construït edificis i heu oblidat la promoció de barris d’elecció dels ciutadans en missions polítiques de neteja sanitària formació obligacions socials per a la millora de barris de llocs públics dels habitants de Mataró ...
Audrey Fa 3 mesos
Som molts ciutadans europeus que treballem per a les institucions europees i la defensa de l’OTAN o la policia europea analitzem els greus problemes que han d’afrontar cada dia la policia dels Mossos sense tenir molts mitjans per felicitar-los i és gràcies a ells que encara som aquí a Mataró ..
Audrey Fa 3 mesos
Els ciutadans catalans i espanyols estan desfavorits a la seva ciutat davant de polítics que no practiquen la política d’interès del benestar dels ciutadans catalans i espanyols que han de viure amb por del múltiple de la màfia xinesa marroquina, africana i gitana i la manca de política repressiva contra els entorns perillosos per conviure com per als europeus que vivim en múltiples pors per a nosaltres i els nostres fills a Mataró, falta de seguretat de la càmera ...
Audrey Fa 3 mesos
El problema de Mataró és la manca de seguretat més la manca d’integració social de l’emigració en primera línia marroquins que són persones de zones rurals del Marroc i que mai no han treballat a les ciutats, tenen una manca de socialització social i d’integració als valors humans D'educació nacional, estan ajudant massa socialment a Bèlgica. Els marroquins s'han convertit en els primers ciutadans responsables de Bèlgica mitjançant polítiques d'intervenció ciutadana, fent-lo

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive