Imatge de la concentració per la regularització a la que va donar suport l'AV Cerdanyola
Imatge de la concentració per la regularització a la que va donar suport l'AV Cerdanyola

L’AV Cerdanyola ofereix el seu local als veïns del barri que s’hi vulguin empadronar

L’AV Cerdanyola vol ajudar a persones sense domicili fixe a poder acreditar antiguitat per demanar el permís de residència

L’Associació de Veïns de Cerdanyola vol ajudar els veïns del barri que no tenen domicili fix i que per això no es poden empadronar a Mataró. En aquest sentit, atenen una de les demandes que les concentracions de Dignitat Migrant ha posat sobre la taula darrerament i ofereixen la seva seu com a lloc de registre per aquestes persones.

La intenció d’aquest oferiment, expliquen des de l’Associació de Veïns, és “evitar la pèrdua d’antiguitat de tres anys d’estança a Mataró com a prova per a l’inici dels tràmits burocràtics i també per impedir el mercat de venda de domicilis on empadronar-se que s’està desenvolupant a la ciutat”. Actualment l’obtenció del padró és el punt de partida que es comptabilitza per l’antiguitat en una ciutat. El president de l’entitat Bangaly Touré explica que “volem ajudar els veïns del barri que ja fa temps que viuen aquí i que al no estar empadronats és com si estiguessin perdent el temps. Si els coneixem i sabem que ja viuen aquí els ajudarem empadronant-los i així començaran a comptar els tres anys per poder demanar el permís de residència”. 

Cal recordar, a més, que el padró és el document que dona accés a serveis bàsics com a sanitat, l'educació o serveis socials. L'AV de Cerdanyola posa com a condició per sol·licitar el padró a la seva seu que la persona demandant sigui sòcia de l'entitat i que l'Ajuntament autoritzi l'entitat a fer-ho, ja que les dependències són de titularitat pública. 

Crida a altres entitats a fer el mateix

L’oferiment de l’Associació de Veïns de Cerdanyola no treu que segueixin secundant la petició que l’Ajuntament no denegui el padró a cap sol·licitant. I no només això, Bangaly Touré voldria que altres entitats socials i veïnals seguissin l’exemple de l’entitat que ell presideix i oferissin els seus locals com a seu on empadronar persones sense domicili fix.

L’AV de Cerdanyola es defensa de les crítiques rebudes a les xarxes sobre aquest oferiment condicionant-lo “òbviament” segons el seu President a que els sol·licitants del padró que es registraran a la seu siguin veïns de Cerdanyola. “Estem vetllant perquè tothom del barri tingui accés al padró, no estem fent cap altra cosa”, assegura Toure.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive