El moviment contra els busos interurbans al Centre de Mataró persisteix
Notícies relacionades
El moviment contra els busos interurbans al Centre de Mataró persisteix

El moviment contra els busos interurbans al Centre de Mataró persisteix

Els veïns de la plaça de les Tereses, el Torrent i carrers de Montserrat i Sant Isidor segueixen recollint firmes contra l’excés de trànsit per aquests vials

Mesos enrere va començar la mobilització dels veïns del Torrent i de la plaça de les Tereses en contra de la circulació massiva d’autobusos per aquest vial. Concretament es queixen del fet que les línies interurbanes entrin tant endins del Centre de Mataró, per les molèsties de sorolls, salut i seguretat que originen, al sumar-s’hi els vehicles de Mataró Bus. Amb l’inici del nou curs, la protesta vol agafar més vigor: tenen agendades reunions amb Ajuntament, Generalitat i concessionària i presentaran les firmes que han recollit, que poden apropar-se a un miler. A més, tenen previst de prendre la paraula a l’Audiència Prèvia del Ple Municipal d’octubre.

La protesta congrega ja veïns de quatre vials: el carrer de Montserrat, el Torrent i Sant Isidor, a més dels de la pròpia Plaça de les Tereses. Les pancartes de protesta adornen un bon nombre de balcons d’aquests i l’ànim de la protesta és d’exhaurir totes les possibilitats per mirar de revertir la situació. Es queixen del perill, del soroll i de la pol·lució que genera tant trànsit de transport públic (en molts casos vehicles articulats de grans dimensions) i tenen estudiat com els decibels que suposen excedeixen els que la pròpia ordenança i llei estableixen com a barem. 

Amb un sonòmetre han comprovat que els interurbans generen un soroll de 86,67 decibels als carrers més tancats que excedeix de llarg el paràmetre d’entre 50 i 65 com a màxim que fixa com a límit l’OCU.

Bus el Torrent escola Santa Anna. Foto: R.Gallofré
Bus el Torrent escola Santa Anna. Foto: R.Gallofré

 

És zona escolar

Una de les característiques afegides de la zona en qüestió, al Torrent, és el fet que acull un centre escolar (l’edifici d’infantil de l’Escola Pia de Santa Anna) pel que el trànsit a les hores d’entrada i sortida és major i, a més, hi ha moltes anades i vingudes de canalla com a vianants. A aquest efecte, s’han fet obres per part de l’Ajuntament (a demanda dels veïns de la zona, de l’AV Centre i de la pròpia AFA de l’escola) per allargar la barana d’entrada de l’escola que protegeix més la vorera per on els infants transiten, la del centre escolar.

Els veïns, però, reclamen a més que se senyalitzi com a zona escolar tot aquest tram (amb el que suposa), cosa que de moment no és així.

Bus el Torrent escola Santa Anna. Foto: R.Gallofré
Bus el Torrent escola Santa Anna. Foto: R.Gallofré

 

Comentaris (33)

Sempre igual Fa 10 dies
Aquests del centre, com sempre, es creuen que Mataró es seu. Més o menys igual que Madrid i Espanya.
Pepet Fa 10 dies
Per tant, s,ha de caminar fins la parada sigui o sigui. La solucio q jo hi veig, es q hagues una linia de bus limitada i exclusiva pel pas del bus, per la Rambla i Riera amunt fins la Preso, amb una parada a l,Ajuntament. I el bus interurba de la zoba sud, travesses tot el cami ral, des de la Laia fins Sant Simo i tornes cap a BCN per la carretera fins la Laia. Crec q aixo desbloquejaria força la pl de les Tereses.
Pepet Fa 10 dies
Es curios q la primera zona peatonal q es va fer, fos la Rambla/pl. Sta Anna, i despres la Riera, i tothom molt content. Ara resulta q al haver tancat akesta arteria els problemes s,han multiplicat exponencialment. A la Riera en teoria no es pot circular, pro sempre esta ple de furgos i altres. Ara es queixen, amb rao, dels soroll, fum, embusos i molesties pel fet d,haver desviat el transit per llocs estrets, i per no tenir el bus aprop. No es pot, tenir un bus a cada carrer, aixo es evident,
Kiko Fa 12 dies
Os molestan los autobuses? Veniros a Cerdanyola y será el menor de vuestros problemas. Los parásitos del barrio no tienen horario, dar gracias que los buses a partir de las 22 o 22:30 paran.
Joan corominas Fa 12 dies
I posar autobusos 100% electrics?
Pepet Fa 12 dies
Evidentment no es tracta d,eliminar el servei de bus al centre, sino de limitar la coincidencia de tants busos en un lloc tant petit i tancat com la plaça de les Tereses. Si per anar del centre a algun altre barri o al reves s,ha de fer transbord, es fa igual q altres ciutats. Ni els del centre poden esperar q hi passin tots el busos, ni els dels barris q tots arribin al centre. Els interurbans no haurien de passar per un lloc tant complicat. La estacio de busos es una necesitat.
Carles Fa 14 dies
Prou fum ,prou contaminació!!!
Matatoní Fa 14 dies
Los decibelios los sobrepasan los gritos, las peleas, los ocupas y los incívicos cada santo día del año en Plaça Onze de Setembre, Parc de Cerdanyola, Plaça Gatassa, Parc d'Andalusia, Parc de Rocafonda, Plaça del Palau... Para cuándo la solidaridad de la gente del Centre?
Mataroní Fa 14 dies
Los decibelios los sobrepasan los gritos, las peleas, los ocupas y los incívicos todo el santo año en la Plaça Onze de Setembre, Parc de Cerdanyola, Plaça Gatassa, Plaça Andalucía, Parc de Rocafonda, Plaça del Palau... Para cuándo la solidaridad de los vecinos del Centre?
Jaume proietti Fa 14 dies
Pel que he llegit, no es tracta de anul·lar el servei d'autobusos, sinó de canvi de trajectòria, el servei és excel·lent i l'utilitzen la majoria dels mataronins, el desplaçament de l'estació d'autobusos cosa que la majoria de pobles ens passa la mà per la cara, a uns i a altres siempre el i caurà més aprop O més lluny per tal cosa sempre i hauran quejas, el que ha de fer el govern d'aquest ciutat és buscar la manera i situació més adient per trobar i crear una estació d'autobus.e

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive