El moviment contra els busos interurbans al Centre de Mataró persisteix
Notícies relacionades
El moviment contra els busos interurbans al Centre de Mataró persisteix

El moviment contra els busos interurbans al Centre de Mataró persisteix

Els veïns de la plaça de les Tereses, el Torrent i carrers de Montserrat i Sant Isidor segueixen recollint firmes contra l’excés de trànsit per aquests vials

Mesos enrere va començar la mobilització dels veïns del Torrent i de la plaça de les Tereses en contra de la circulació massiva d’autobusos per aquest vial. Concretament es queixen del fet que les línies interurbanes entrin tant endins del Centre de Mataró, per les molèsties de sorolls, salut i seguretat que originen, al sumar-s’hi els vehicles de Mataró Bus. Amb l’inici del nou curs, la protesta vol agafar més vigor: tenen agendades reunions amb Ajuntament, Generalitat i concessionària i presentaran les firmes que han recollit, que poden apropar-se a un miler. A més, tenen previst de prendre la paraula a l’Audiència Prèvia del Ple Municipal d’octubre.

La protesta congrega ja veïns de quatre vials: el carrer de Montserrat, el Torrent i Sant Isidor, a més dels de la pròpia Plaça de les Tereses. Les pancartes de protesta adornen un bon nombre de balcons d’aquests i l’ànim de la protesta és d’exhaurir totes les possibilitats per mirar de revertir la situació. Es queixen del perill, del soroll i de la pol·lució que genera tant trànsit de transport públic (en molts casos vehicles articulats de grans dimensions) i tenen estudiat com els decibels que suposen excedeixen els que la pròpia ordenança i llei estableixen com a barem. 

Amb un sonòmetre han comprovat que els interurbans generen un soroll de 86,67 decibels als carrers més tancats que excedeix de llarg el paràmetre d’entre 50 i 65 com a màxim que fixa com a límit l’OCU.

Bus el Torrent escola Santa Anna. Foto: R.Gallofré
Bus el Torrent escola Santa Anna. Foto: R.Gallofré

 

És zona escolar

Una de les característiques afegides de la zona en qüestió, al Torrent, és el fet que acull un centre escolar (l’edifici d’infantil de l’Escola Pia de Santa Anna) pel que el trànsit a les hores d’entrada i sortida és major i, a més, hi ha moltes anades i vingudes de canalla com a vianants. A aquest efecte, s’han fet obres per part de l’Ajuntament (a demanda dels veïns de la zona, de l’AV Centre i de la pròpia AFA de l’escola) per allargar la barana d’entrada de l’escola que protegeix més la vorera per on els infants transiten, la del centre escolar.

Els veïns, però, reclamen a més que se senyalitzi com a zona escolar tot aquest tram (amb el que suposa), cosa que de moment no és així.

Bus el Torrent escola Santa Anna. Foto: R.Gallofré
Bus el Torrent escola Santa Anna. Foto: R.Gallofré

 

Comentaris (35)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive