WhatsApp Image 2022 01 10 at 10.58.39
Notícies relacionades
WhatsApp Image 2022 01 10 at 10.58.39

Misèria: un fenomen teatral que arriba a les 100 funcions

L’obra dirigida per Pere Vàzquez acumula més de cinc anys de representacions a La Destil·leria

Poc s’ho podien imaginar cap dels protagonistes de Misèria el juliol del 2016 que cinc anys i mig després aquella petita obra representada en un soterrani inhòspit de La Destil·leria s’hauria convertit en un dels fenòmens culturals més ressenyables dels darrers temps a Mataró. Era tot just el segon muntatge en solitari de Pere Vàzquez i una aposta que semblava arriscada. Dos actors i 18 espectadors per funció tancats en un espai lúgubre durant una hora i vint minuts de misteri, intriga i angoixa. Vist amb els ulls d’aquest 2022 acabat d’estrenar, aquelles eren tot just les primeres passes d’un camí que encara dura. Aquest cap de setmana ‘Misèria’ arriba a les 100 funcions.

En parlem amb el seu artífex i director, Pere Vàzquez, que admet “el respecte, l’honor i el plaer” que li suposa una xifra de tres dígits per una obra que va començar “tan petita”. “Vam preparar-ho pensant en sis representacions i ara veus que s’ha fet cent vegades i veus que és un fenomen, me la prenc com un símbol. És una obra feta amb molt de respecte, en un espai particular i estrany, molt cuidada”, descriu el director mataroní.

Un moment de Misèria

Un moment de MisèriaEls personatges ja són dels actors

Misèria és una adaptació de la novel·la d’Stephen King. Vàzquez hi ha dirigit sempre a una espectacular Lídia Rovira d’Annie Wilkes mentre Santi Clavell primer i Xevi Codony després com a Paul Sheldon. L’acció passa a tocar dels espectadors, literalment. Arribar a 100 funcions és un fet extraordinari que, pel director, juga a favor dels actors: “ara els personatges són totalment seus, és un privilegi. Cada cop s’hi posen més a la pell i juguen millor amb els sentiments. Tot és molt real”. Si ha de revelar el secret del fenomen, Vàzquez esmenta la proximitat “La història enganxa i l’espai i la intriga també. Agrada a tothom”.

Després de 100 cops Misèria a Mataró, amb La Destil·leria i el seu soterrani d’amagatall còmplice, el director considera que el fenomen “ja ha fet el que havia de fer a Mataró” per advoca per “seguir-la fent, si podem”. On? Aquí hi ha la clau. A la companyia li agradaria rodar Misèria en altres llocs i espais però tenen clar que “sempre i quan els respectin els simbolismes que té, que l’espai sigui petit i no teatral, que permeti la proximitat del públic amb els autors”. 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Isme Ismael Isma Fa 13 dies
I no parleu de feminisme, ni de masclisme ni de marxisme ni de franquisme ni de barcelonisme, ni de madridisme, ni de espanyolisme ni de mataronisme ni de pirafuisme, ni de atletisme etc

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive