Reconstruir Mataró davant el terrabastall de la Covid. Foto: R. G.
Reconstruir Mataró davant el terrabastall de la Covid. Foto: R. G.

Més d'un milió d'euros per reconstruir Mataró

Les accions per fer front a la Covid-19 de la Taula de reconstrucció social i econòmica de Mataró durant el 2020 han tingut un cost d'1,131.579 euros

La Taula de reconstrucció social i econòmica de Mataró ha fet balanç de les accions aprovades i dutes a terme durant l'any 2020 per atende les necessitats dels col·lectiusmés afectats per la crisi de la Covid-19. El conjunt de mesures han tingut un cost d'1,131.579 euros, repartits entre accions socials de reforç i suport a les persones, i accions d'impuls a l'activitat econòmica. 

La Taula es va constituir el mes de maig passat, dos mesos després de l'esclat de la pandèmia, amb l'objectiu de fer propostes per donar suport als sectors i persones a qui més ha afectat la crisi sanitària, econòmica i social generada pel coronavirus. Un seguit de mesures que també han de servir per afrontar la recuperació de la ciutat. L'òrgan està conformat per l’alcalde, David Bote, representants dels grups municipals i els membres del Consell Econòmic i Social de Mataró que donen suport al Pacte per a la reconstrucció (FAGEM, PIMEC, UGT i CCOO).

La partida econòmica principla s'ha destinat a l'increment de l'atenció a persones grans, fràgils i amb dependència. En concret, 252.000 euros per a qüestions com les activitats telemàtiques a la xarxa de casals de gent gran, l'assistència a domicili o la plantilla de Serveis Socials. En l'àmbit de l'habitatge, s'han destinat 180.000 euros a ajudes per evitar la pèrdua de la llar, i també per a crear recursos temporals per als sense sostre. 

Banc dels aliments Creu Roja a Mataró, un dels punts de suport alimentari. Foto: Laura carrau

Banc dels aliments Creu Roja a Mataró, un dels punts de suport alimentari. Foto: Laura carrau

Un dels fets que més s'ha notat durant la pandèmia és l'increment d'ajut alimentari per part dels mataronins. Per això la Taula va aprovar destinar 141.000 euros a incrementar la dotació del Centre de suport alimentari l'Entorn. També s'han destuinat 72.000 euros a les entitats esportives perquè puguin mantenir i potenciar el seu rol en el foment de la cohesió social, ajudant a les famílies a pagar les quotes. 

En l'àmbit econòmic, dues de les accions més destacades han estat, per una banda, els ajuts a la digitalització del comerç local, amb un total de 186.000 euros (hi ha hagut 109 sol·licitants i s'estudia ampliar la dotació global dels ajuts); per l'altra, els ajuts als autònoms i microempreses per pagar els interessos dierivats de les operacions de crèdit (113.000 euros). 

Dels més d'1,1 milions d'euros invertits, 758.434,27 € corresponen a accions socials de reforç i de suport a les persones, i 373.145,59 € a accions d’impuls a l’activitat econòmica ja sigui per a les empreses en general o específiques per al comerç, la restauració i altres serveis. 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive