El mercat no sedentari de Plaça de Cuba. Foto: Joan G.Jané
El mercat no sedentari de Plaça de Cuba. Foto: Joan G.Jané

Els mercats de fruita i verdura de Mataró tornen a partir d'aquest dissabte

Els sis mercats de venda reprenen l'activitat després de dos mesos de suspensió, amb diverses mesures i restriccions per evitar la propagació del coronavirus

Els mercats de venda no sedentària d'alimentació de Mataró tornaran a entrar en funcionament a partir d'aquest dissabte, dia 16. Ho faran dos mesos després que l'Ajuntament en decretés la suspensió temporal de cara a evitar la propagació del coronavirus. Des de dissabte, doncs, tornaran a l'activitat els mercats ambulants de fruita i verdura de plaça de Cuba, plaça Gran, Cerdanyola. Cirera Molins, l'Escorxador i Pla d'en Boet, tot i que ho fan amb diverses restriccions i mesures per garantir la distància de seguretat entre usuaris i respecte als venedors

Tots els mercats poden activar al 100% la seva oferta d’alimentació a excepció del mercat de la plaça de Cuba, que funcionarà al 50%. A cada mercat les parades s’han redimensionat i reubicat i en el cas de plaça de Cuba implica disminució de capacitat. Els venedors faran rotació per instal·lar-se els dissabtes cada quinze dies. S'instal·larà les parades a la part de muntanya de la plaça, a tocar del c/ Sant Joaquim i tambéentre els c/ Deu de Gener i Salvador Palmerola. S'habilitaran tres punts d'accés a l'entorn de la plaça.

A altres mercats s'apliquen mesures com ara posar parades sobre la vorera (Cerdanyola i Cirera Molins), o ampliant espai a carrers adjacents (Escorxador). En aquests tres casos hi haurà de dos punts de control d’accés situats als extrems de la superfície destinada a venda. Al mercat de Pla d’en Boet només s’hi podrà accedir des de l’avinguda de Lluís Companys. El mercat de la plaça Gran no tindrà control d'accés però sí que es supervisarà l'aforament.

Vista aèria de la Plaça Gran. Foto. R. G.

Els horaris també es limiten, ja que els mercats funcionaran de 9 a 14h. Els marxants estaran obligats a protegir amb mascareta i guants i disposar de gel desinfectant a les parades. La distància entre les parades serà de dos metres i no es podrà vendre pel lateral de les mateixes.

Resum de les mesures

 • Tots els mercats amb el 100% de les parades excepte Plaça de Cuba, al 50%
 • Es reubiquen i reordenen les posicions de les parades per garantir la distància de seguretat
 • Els horaris es limiten: de 9 a 14h a tots els mercats
 • Hi haurà controls d'accés a la majoria de mercats i es supervisarà l'aforament
 • Tots els marxants han de portar mascareta i guants i disposar de gel desinfectant

Suspesos des del 19 de març

El dijous dia 19 de març l'Ajuntament va prohibir de manera temporal l'activitat als mercats de venda d'alimentació, sense que això afectés les parades municipals fixes de plaça de Cuba i plaça Gran. La majoria d'aquests mercats se celebren els dissabtes, a excepció del de fruita i verdura de la plaça Gran, que és diari, i el de roba de plaça de Cuba, que té lloc els dijous. 

El consistori mataroní va considerar que la configuració d'aquests mercats i l'elevada concentració de persones que suposen cada cop que se celebren implicaven un risc elevat de contacte i contagi de covid-19. La mesura ha afectat un total de 110 paradistes distribuïts entre el conjunt de mercats de la ciutat. En les darreres setmanes diversos municipis del país han apostat per reobrir els mercats no sedentaris, malgrat que aplicant fortes restriccions. L'Ajuntament ha deixat passar gairebé dos mesos fins a la reobertura, que s'ha anunciat aquest dimecres dia 13. 

De cara a contrarestar aquesta suspensió, molts productors i venedors s'han llençat a la venda de producte fresc online i a domicili. Una vintena de productors segueixen oferint aquest servei i es poden consultar en aquest enllaç

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive