El mataroní Simó López
Notícies relacionades
El mataroní Simó López

Un mataroní, director de centres educatius públics de la Generalitat

Simó López, fins ara director de Serveis Territorials del Maresme i regidor d'ERC a l'Ajuntament de Mataró, ocupa ara un dels principals càrrecs d'Educació

El mataroní Simó López i Xirau és el nou director general de Centres Públics del departament d'Educació de la Generalitat. López relleva Jean Marc Segarra, que ha estat nomenat  director del Programa de coordinació de les delegacions a l’Exterior.

Nascut a Mataró l’any 1979, López és enginyer tècnic de Telecomunicació per l’Escola Universitària Politècnica de Mataró, i Màster de Telecomunicacions. Durant la seva trajectòria docent López va ser director de l'institut Thos i Codina, fins que va ser nomenat director dels Serveis Territorials del Departament d’Educació al Maresme-Vallès Oriental. A més, era membre de la comissió permanent del Consell Escolar de Catalunya.

Prèviament, va ser professor de sistemes electrònics, instal·lacions electrotècniques, informàtica i tecnologia d’ESO, batxillerat i FP a deu instituts de quatre serveis territorials diferents. A la seva última destinació, l’institut Thos i Codina de Mataró, va treballar-hi de 2009 a 2021 i en va ser el director de 2017 a 2021.

López i Xirau també és regidor a l’Ajuntament de Mataró des d'aquest mandat, ja que va ser escollit com a edil després de ser el número 3 de la llista d'ERC al consistori mataroní. 

Com a director de Serveis Territorials, coincidint amb la campanya electoral a les municipals d'enguany, López va haver d'afrontar una polèmica pel tancament d'una línia de P3 a l'escola La Llàntia. El PSC ho va aprofitar per atacar ERC responsabilitzant el partit de la decisió, aprofitant la presència de López a les llistes. Aquest, en resposta, va acusar els socialistes de fer una "utilització partidista" d'una decisió que ell va considerar basada en criteris objectius de planificació signats per tots els ajuntaments.

Les notícies al teu Whatsapp

  • Els titulars destacats de cada dia, directes al teu mòbil. Fes clic a aquí, envia la paraula Alta i guarda't el número a l'Agenda.
  • També pots trobar Capgròs a Telegram i subscriure’t als newsletters diaris de Capgros.com.

Comentaris (4)

Joan Fa 3 mesos
Que fàcil que és culpar els altres quan un s'equivoca i que difícil recòneixer els propis errors. A veure quin és el dia que es reconeix la manca de transparència que hi va haver a l'Escola Montserrat Solà el dia de les portes obertes. Es va amagar que hi havia 30 germans a P3 pel curs 2023-2024 i totes les famílies de la zona de l'Havana que van apostar per ells en primera opció, van quedar-hi fora. Ni la segona, ni la tercera, ni la quarta opció..... cap a escoles segragades o conc
Jaume Fa 3 mesos
En pocs anys al Thos i Codina va revertir la popularitat de l'escola. De ser un lloc on no volia anar ningú voluntàriament a quedar totes les places solicitades. Segur que no és mèrit únicament seu, però alguna cosa deu haver fet bé.
MARTA Fa 3 mesos
El que fa afiliar se a un partit
olé per ell... però Fa 3 mesos
Ha demostrat insensibilitat en escoles altament complexes i molt segregades a Mataró. Una gestió classista de l'escola pública. Una escola com la de la meva filla on NO es parla català ni al pati, ni entre estudiants i tot son projectes i projectes per dir fan alguna cosa. Sincerament, senyors d'ERC... perquè sou tant anticaltans i tant classistes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive