Mataró vol ser un referent del consum accessible
Mataró vol ser un referent del consum accessible

Mataró vol ser un referent del consum accessible

Una jornada a Mataró serveix per celebrar el Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores

Mataró va ser una de les primeres ciutats de Catalunya a tenir una Oficina Municipal d’Informació al Consumidor, el 1985. Només dos anys després va aconseguir disposar d’una Junta Arbitral de Consum i es va convertir en una de les vuit ciutats catalanes a disposar d’aquest òrgan competent. Aquest dijous 16 s’ha celebrat un acte a la ciutat amb motiu del Dia Mundial dels Drets de les Persones Consumidores, amb el lema ‘L’accessibilitat universal en la compra de productes, la contractació de serveis i en la gestió de les reclamacions de consum’.

L’alcalde, David Bote, ha donat la benvinguda als assistents a la jornada, que ha comptat amb l’assistència del diputat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona, Jesús Naharro. El diputat ha remarcat la tasca de la corporació a favor dels drets de totes les persones consumidores, especialment de les que es troben en situació de vulnerabilitat.

Presentació de la ‘Guia de consum accessible’

La sessió ha servit per presentar la ‘Guia de consum accessible’, un document de lectura fàcil que vol superar les dificultats que suposa comprendre el contingut de les normatives i els contractes. S’han d’anar incorporant a les dinàmiques municipals d’atenció a les persones, tant de les administracions públiques, com del sector comercial i empresarial.

Diversos representants de diferents administracions i òrgans competents en consum han participat en dues conferències i una taula rodona. Per la tarda, diversos representants d’entitats i associacions de la Taula d’Accessibilitat de la ciutat han explicat diverses problemàtiques que es troben i han proposat solucions.

La sessió s’emmarca en el treball de ‘Mataró Ciutat Cuidadora, que emfasitza el treball comunitari i posa la ciutadania al centre de tota la intervenció. La jornada també ha servit per posar en valor les bones pràctiques i a seguir millorant de la mà de les entitats per fer una ciutat més accessible, inclusiva i cuidadora.

 

Comentaris (2)

referent okupa Fa 6 mesos
tothom veu gracies a aquest ajuntament a Mataro com referent de la okupació i de la delinqüència, no ens enganyeu home
Referent? Fa 6 mesos
Ja no recordem amb quantes coses Mataró vol ser referent, i de moment només ho és en incivisme i amb Policia Local absentista.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive