Mataró amb Ucraïna: ajudes econòmiques i materials al país
Mataró amb Ucraïna: ajudes econòmiques i materials al país

Mataró amb Ucraïna: ajudes econòmiques i materials al país

L’Ajuntament aporta 10.000€ a la campanya d'emergència del Fons Català de Cooperació i aconsella vehicular les donacions a través d’ONG i el Consolat ucraïnès a Barcelona

Mataró pateix per Ucraïna i no es queda només en les condemnes i les concentracions. L'Ajuntament de Mataró, com en d'altres crisis humanitàries, fa una aportació econòmica de 10.000 euros a la campanya d'emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament davant del conflicte a Ucraïna. Pel que fa a la ciutadania que vulgui ajudar, es recomana fer aportacions econòmiques a les institucions oficials i Organitzacions No Governamentals (ONG) reconegudes.

L’Ajuntament pren el compromís de donar suport a la campanya d’emergència del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament del qual n’és membre, fent una aportació econòmica inicial al seu projecte per import de 10.000 euros, per donar suport a la població víctima d’aquest conflicte  armat.

Millor ajudes econòmiques que materials

Ateses les recomanacions  del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, ens a través del qual l’Ajuntament de Mataró vehicula tots els seus projectes de cooperació, es recomana a la ciutadania que vulgui col·laborar de manera solidària que ho faci a través d’aportacions econòmiques a institucions oficials i Organitzación No Gobernamentals (ONG) reconegudes.

Sobre aquests organismes hi ha més informació a la web de la Direcció General de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, entre les que destaquen:

I les recollides de material?

A nivell oficial es desaconsellen les campanyes de recollida de materials de qualsevol mena, ja que són  més efectives les aportacions econòmiques perquè així les entitats especialitzades puguin adquirir els materials necessaris adequats a cada circumstància i en els països on es porta a terme el projecte. Aquesta forma d’actuar incentiva les economies locals facilitant així una millor tasca d’acollida de persones en els territoris de frontera.

A més el transport de materials cap a Ucraïna està sent molt difícil i és arriscat. En el cas dels medicaments, cal complir els estàndards de l'Agència Europea de Medicaments i les agències nacionals de cadascun dels països on passi el transport. Roba, menjar, medicaments i altres materials útils es poden comprar als països veïns que estan acollint la població que fuig de la guerra.  

L’Institut Laia L’Arquera, punt oficial

A nivell oficial, es recomana que aquelles entitats que vulguin recollir material ho facin de manera centralitzada i coordinada i mitjançant el consolat d’Ucraïna a Barcelona. A la ciutat de Mataró algunes entitats i ens privats s’estan organitzant per habilitar punts de recollida. A l’espera de la confirmació de nous punts, ara la recollida coordinada amb el Consolat d’Ucraïna es duu a terme a l’INS Laia l’Arquera de dilluns a divendres de 9 a 13.30 h (carrer de Ciutat Freta, 26).

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive