Mataró treballa per poder reobrir la platja del Callao

Mataró reobre la platja del Callao, afectada de poca sorra

L’Ajuntament de Mataró ha recol·locat part de la sorra, ha anivellat l'accés pal·liant el desnivell entre passeig i plaça i ha retirat mobiliari i infraestructures fetes malbé

La platja del Callao de Mataró ja està reoberta després de 14 dies tancada pels efectes dels darrers temporals de garbí. Segueix sent una llengua de platja de poca llargada, amb molta menys sorra de la que solia tenia però l'Ajuntament hi ha treballat per poder-la reobrir i que la ciutadania que ho vulgui hi pugui accedir de forma segura. Això ha passat per l'enretirada de materials, infraestructures i estructures fetes malbé, per un anivellament del telús i per una recol·locació de sorres.

Aquest cap de setmana farà temps de platja. S’anuncia un sol de justícia i màximes properes als 25 graus. Primavera pujadeta i temperatures per sobre de la mitjana de l’època. La temporada de bany oficial no comença fins l’1 de juny però de ben segur que el Passeig Marítim estarà ple de gent. Amb la reobertura es permet que qui vulgui pugui baixar també amb seguretat al que queda de platja del Callao. 

Mataró vol pal·liar els efectes dels darrers temporals de garbí i ha accelerat per reobrir la platja que té tancada des de llavors: la del Callao. Hi ha treballat una empresa subcontractada per l’Ajuntament, que ha enretirat el material, estructures i instal·lacions fetes malbé o perilloses que havien quedat a pet d’ones i també intervindrà en el talús per evitar que hi hagi tant de pendent entre l’alçada del Passeig del Callao i la seva platja homònima.

  • La platja del Callao ha estat quasi dues setmanes  tancada amb tanques i cintes.
  • La desaparició literal de la platja, amb la torre de viigilància a dins de l’aigua, és una de les imatges de les garbinades més feta i comentada de les darreres setmanes a Mataró.

En espera d’una solució per la manca de platja que hauria de venir per la tendència natural al llevant o per intervencions del Ministeri, que no està clar quan serien ni si pertocarien en aquest punt del litoral maresmenc, l’Ajuntament ha optat per aquesta intervenció sobrevinguda que possibili un accés segur a la platja.

El material enretirat. Foto. AM
El material enretirat. Foto. AM

Material inservible

Dijous va enreterir-se, després de tombar-la en una maniobra força curiosa, tant la torre de vigilància així com nivell de fonament formigonat, l’aparcament de bicicletes que va caure a l’aigua o les escales d’accés que també van anar literalment al mar. Tot aquest material, explica l’Ajuntament, no es podia reaprofitar i ara la platja s’haurà d’equipar de nou. 

 

Comentaris (4)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive