La platja del Callao, diumenge passat. Foto: R. Gallofré
La platja del Callao, diumenge passat. Foto: R. Gallofré

Galeria: el temporal esborra del mapa la platja del Callao de Mataró

Les pluges i el temporal marítim d'aquesta Santa s'han endut la sorra de la platja mataronina i han afectat notablement el litoral maresmenc

La platja del Callao pràcticament ja no hi és. Mataró s'ha quedat sense sorra d'una de les seves platges arran del temporal de vent i pluja que s'ha viscut durant aquesta Setmana Santa, i que també ha tingut notables afectacions al llarg del litoral maresmenc i català. 

Afortunadament, les ventades, grans onades i xàfecs d'aquests darrers dies no han generat danys personals, però les afectacions en el front marítim de bona part de Catalunya han estat desastrosos, i molts municipis costaners veuen perillar la seva temporada d'estiu perquè s'han quedat literalment sense platges. Dos temporals seguits en tres dies, amb garbinades molt fortes que han arribat als 60km/h a poblacions com Malgrat i que han provocat onades de més de 3 metres, amb efectes devastadors. 

En el cas de Mataró, el mar arriba pràcticament a tocar al Passeig del Callao, després que hagi desaparegut gairebé totalment la sorra de la platja en aquest sector, i s'ha generat un esvoranc de més de dos metres d'alçada entre el passeig i el mar. Les torres de guaita dels socorristes han quedat engolides pel mar, així com les escales d'accés a la sorra, algunes arrels dels arbres de la zona verda també han quedat visibles. 

El vent de garbí ha seguit bufant en les darreres hores, tot i que amb menys violència i sense anar acompanyat de pluges. Caldrà veure fins a quin punt platges com la del Callao es regeneren de manera natural o bé hi caldrà fer algun tipus d'actuació de cara a que sigui utilitzable durant l'estiu, tant per part dels banyistes com dels bars de platja que s'hi instal·len. L'Ajuntament està analitzant i valorant aquests danys per veure quines actuacions cal dur a terme, segons han assenyalat fonts del consistori. 

El govern espanyol ha assegurat que analitza els efectes del temporal de mar al litoral de Catalunya i ha promès als ajuntaments una resposta "al més aviat possible". "Estem elaborant un anàlisi complet dels efectes del temporal per poder pal·liar els danys a les platges, dins les nostres competències", ha afirmat el delegat del govern espanyol a Catalunya, Carlos Prieto, en un missatge a X. "I també estem en contacte permanent amb els ajuntaments afectats per donar una resposta com més aviat millor, però fa falta avaluar el possible retorn de sorra donat el component sud del temporal", ha continuat Prieto, que aquest dimarts ha convocat una reunió de tots els subdelegats i els responsables de Costes per abordar la situació.

 

 

Comentaris (6)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive